• Haberler
  • Güncel
  • Gül: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Gül: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine getirilmeli

Memur ve Emekliler Sendikası Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, en düşük emekli maaşının 2 bin 500 liraya çıkarılmasına eleştirilerde bulunarak, 'Gıda fiyatlarına her geçen gün zam yapılırken, hayat pahalılığında bu parayla emekliler nasıl yaşasın?En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılmalı' dedi.

Burhan Ergin

Emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunu belirten Mesk Konfederasyonu Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül, “2 bin 500 TL maaş alan bir emeklimiz iki aylık maaşıyla ancak 1 ton 250 kg kömür alabiliyor. Peki, bu emeklimiz elektrik,doğalgaz, ev kirası,mutfak masrafları ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?” diye konuştu.

“Emeklilerimizin 2 bin 500 TL maaş alması üzüntü verici”

Emekli maaşlarına yapılan zamların asgari ücret zammının altında kaldığını belirten Gül, “Düşük maaş alan emeklilerimiz Asgariücret seviyesine yetişemedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon 36.08 oranınayükselmiştir. Son yılların en yüksek enflasyonu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle 2 bin 500TLmaaş alan emeklilerimiz hem asgari ücretin altında maaş alacaklar hemde yüksek enflasyon altında yaşamlarını sürdürecekler.SSK,BAĞ KUR ve dul yetim aylığı alan emeklilerimize 2022yılı ilk 6ay için 8.45 ikinci 6ay için 25.5 olarak verilmiş toplam 33.95’dır.Ancak enflasyon 36.08 çıkmasına rağmenhesaplamalara göre 2.13 eksik oranhesaplanarak zam verilmiştir.2 bin 500 TL maaş alan biremeklimiz ikiaylık maaşıyla ancak 1 ton 250 kg kömür alabiliyor. Peki, bu emeklimiz elektrik,doğalgaz, ev kirası,mutfak masrafları ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Emeklilerimiz şuan kara kara düşünüyor. Bir an evvel bu mağduriyetlerimiz göz önünde bulundurularak düşük maaşalan emeklilerimizin maaşlarına iyileştirme yapılarak asgari ücret seviyesine getirilmesini talep ediyoruz. Asgari ücretin nasıl 4 bin 253 TL olmasını memnuniyet verici bir durum olarak belirttiyseken düşük emeklilerimizin 2 bin 500 TL maaş alması da bi o kadar üzücü bir durumdur. Gıda fiyatlarına her geçen gün zam yapılırken, hayat pahalılığında bu parayla emekliler nasıl yaşasın?En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. 2022 yılının emeklilerimize, çalışanlarımıza, dar gelirli vatandaşlarımıza, ülkemize ve ilimizekardeşlik barış huzur sağlık bereket getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme