Giyik: Dağdaki Keklik Bile Barış İstiyor

AK Partili aday adayları arasında Ankara kulislerinde ismi sıkça gündeme gelen ve ilk sekizde yer alabilecek isimler arasında gösterilen, adaylık verilmediği takdirde memuriyet hayatına geri dönmeyeceğini kaydeden Cafer Giyik, “Bir hocamız barış süreci ile ilgili şu sözü söylemişti artık dağdaki keklik bile barış istiyor. Eğer ki her kesim özgürce bir yaşamı arzu ediyorsa bizim bu memleketin evlatları olarak bu barışı ve çözümü istemememiz söz konusu olamaz” dedi.

Rıdvan Can/İlhan Siyahtaş

 

Van’da aday adaylığı sonrası Ankara’da katıldığı mülakatın başarılı geçtiğini kaydeden Cafer Giyik,   başvurumuzu yaptığımız günden itibaren çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İlimizdeki sosyal, kültürel hayata yön ve etki eden söz sahibi STK temsilcilerini ziyaret turlarımız devam ediyor dedi Ankara’da yapılan temayül yoklamasının ardından çalışma programının Van'da devam edeceğini anlatan Giyik, “ Ankara’da yaptığım ziyaretlerde Van için düşündüğüm yararlı olabilecek fikir ve yapmak istediklerimizi anlatma fırsatı bulduk. Genel merkezimiz temayül yoklaması sonuçlarını değerlendiriyor. Önümüzdeki günlerde bu değerlendirmenin tamamlanması ile birlikte adaylar açıklanacak. Halkımızın görüş ve önerilerini alarak süreci hep birlikte tamamlayacak ve partimizin seçimden başarı ile ayrılması adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz’’ dedi.

 

“HALK İŞ YAPABİLECEK MİLLETVEKİLLERİ İSTİYOR”

Giyik “ Yaptığımız ziyaretlerde ve görüşmelerde herkesim listenin Van için iş yapabilecek, Vanlı, hizmet yapabilecek adaylardan oluşması gerektiğini söylüyor. Bu düşünceler sanki fikir birliği yapmış olarak görülüyor, bu zaten seçmenin ne istediğini anlatabilecek niteliktedir. İlin kalkınması, geleceği için hizmet yapabilecek ise, kim taş üstüne taş koyacaksa o olsun. İnsanlarımız isimlerden ziyade bu ilin değerlerine, durumuna vakıf, Van’ın kangren haline gelen sıkıntılarını ortadan kaldırabilecek, ithal değil de, halkımızın sıkıntılı günlerinde yanlarında olmuş ve yarında insanlarımızın yanında olabilecek bu güveni halka verebilecek adayların olmasını istiyorlar” dedi.

 

“DAĞDAKİ KEKLİK BİLE BARIŞ İSTİYOR”

Giyik” Çözüm sürecine bizim yaklaşımımız her zaman net olmuştur. Bir hocamız barış süreci ile ilgili şu sözü söylemişti; artık dağdaki keklik bile barış istiyor. Eğer ki her kesim özgürce bir yaşamı arzu ediyorsa bizim bu memleketin evlatları olarak bu barışı ve çözümü istemememiz söz konusu olamaz. Biz bu barış ve çözüm sürecinin sonuna kadar arkasındayız. Makul bir çerçevede karşılıklı irade beyanı ile saygı ve sevgi çerçevesinde, insanların hak ve özgürlükleri teminat altına alındığı, kimsenin ötekileştirilmediği bir ayrışımın söz konusu olmadığı, evrensel hukuka uygun bir zeminde yürüyerek nihayete ermesini gönülden istiyorum” dedi.

 

“VAN İÇİN HAYIRLISI NE İSE O OLSUN DİYORUM”

Konuşmasında “Aldığım duyumlara ve yaptığım çalışmalar çerçevesinde listede ismimin olduğunu söylemek isterim “  diyen Cafer Giyik, “ Bunu şöyle ifade etmek isterim; Bir Hz. Ömer’e siz kendinizi nasıl görüyorsunuz diye sormuşlar. Hz. Ömer ise cennete gidecek biri olsa onun ben olacağımı düşünürüm, cehenneme gidecek biri olsa onunda yine ben olacağımı düşünürüm diye cevaplıyor. Şimdi bende eğer ilk sekizde olabilecek biri varsa bana sorulduğunda ben olacağımı düşünürüm. Ama yinede Van için hayırlısı ne ise o olsun diyorum. Eğer listeye giremesek de yine ilimize yararlı ne varsa yapmaya devam edeceğim. Eğer bana yer verilmez ise memuriyet hayatıma geri dönmeyeceğim. 20 yıl memuriyet hayatım oldu ve bu aday adaylığı başvurumu asla bürokratik bir atama, yükselme aracı olarak kullanmayacağım”  diye konuştu.

“MEMURİYET HAYATIMA DÖNMEYECEĞİM” 

Aday adaylığında halis bir niyetle yola çıktığını vurgulayan Giyik, “ Bilgi birikim, tecrübemiz ile kamu görevi yaptığımız süre içerisinde elde ettiğim tecrübe ile insanlarımıza bir nebzede olsa katkı yapma arzusu içerisindeyim. Gücümüz yettiğince İlimizi biraz daha ileriye taşıma adına çalışma yapmak istiyorum. Eğer ki listeye girmesek de her mecrada her platformda bu ilin sorunlarının çözmek adına, insanların gözü kulağı olmak adına, onları dinlemek ve sorunlarını çözüm getirebilmek adına bize ne düşürse her zaman yapmaya devam edeceğim. Adaylık verilmediği takdirde memuriyet hayatıma tekrar dönmeyeceğim,  adalet meslek yüksek okulunda şuan eğitim almaktayım. Bu eğitimin tamamlandıktan sonra avukatlık yapmak gibi bir düşüncem var” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme