Genel Kurmay'dan Olaylar İle İlgili Açıklama Yaptı

Genelkurmay Başkanlığı dün (08 Ekim) Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Van, Şırnak illerinde yaşanan olaylara ilişkin internet sitesi üzerinden kamuoyuna bilgi verdi.

Genelkurmay Başkanlığı dün (08 Ekim) Hakkari, Diyarbakır, Siirt, Van, Şırnak illerinde yaşanan olaylara ilişkin internet sitesi üzerinden kamuoyuna bilgi verdi. Hakkari,Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı Samanlı Üs Bölgesi'nden hudut hattı kontrolü maksadıyla görevlendirilen iki piyade koluna; saat 12.15 sıralarında bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Türkiye-Irak hudut hattının yaklaşık 700 metre güneyinden havan atışı yapıldığı, ayrıca bu esnada Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile taciz ateşi açıldığı belirtildi. Sınır ötesinden yapılan taciz ateşine unsurlar tarafından anında karşılık verildiği ifade edildi.

ÜÇ ASKER HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI

Kimliği belirsiz kişiler tarafından, Diyarbakır / Lice İlçe Jandarma Komutanlığı 1 numaralı saat 22.43 sıralarında nöbet mevziine, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığı, el yapımı bomba atıldığı ve nöbet tutmakta olan bir er boynundan hafif şekilde yaralandığını kaydedildi.
Siirt merkezde devam eden toplumsal olaylar nedeni ile, Yenimahalle Polis Karakoluna, takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timine av tüfeği ile saat 14.25 sıralarında ateş açıldığı aktarıldı. Açılan ateş sonucu JÖH Timi’nde görevli iki Uzman personel hafif şekilde yaralandığı dile getirildi.

ASKERİ HELİKOPTERE TACİZ ATEŞİ

Yine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Lice Tuzla Köyü, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığına ekmek getiren vatandaşa ait aracın saat 12.30 sıralarında yakıldığı ve araç sürücüsünün kaçırıldığı bildirildi.
Siirt merkez 3. Komando Tugay Komutanlığı kışlasında konuşlu olan bir adet AS-532 Cougar helikopterin, icra edilen havadan ikmal faaliyetinin bitimini müteakip dönüşü esnasında, saat 18.30 sıralarında Siirt İl Merkezi’nden ateş edilerek taciz edildiği duyuruldu. 

OKULA SALDIRILDI ATATÜRK BÜSTLERİ YIKILDI

Bölücü terör örgütüne müzahir 80-100 kişilik bir grup tarafından, Şırnak Silopi Başköy İlköğretim Okuluna saat 23.30 sıralarında taş ve molotof kokteyli ile saldırı düzenlediği, söz konusu okulun camları kırılarak maddi hasar meydana geldiği ve okulda bulunan Atatürk büstünün yıkıldığı belirtildi.
Yine Başkale ilçe merkezinde bulunan Atatürk heykeli yıkıldı.
Van Çaldıran İlçe merkezinde, gün boyu devam eden toplumsal olaylar sonucunda; PTT binası, Ziraat Bankası, Polis Evi, Kaymakamlık Konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait beş araç ve altı işyeri, ayrıca Belediye binası önünde bulunan Atatürk büstü, trafik lambaları ve MOBESE kameralarında taş ve molotof kokteyli ile saldırı sonucu maddi hasar meydana geldiği kaydedildi. 
Van Edremit İlçe merkezinde gün boyu devam eden olaylar sonucunda, Eminpaşa İlköğretim Okulunda taş ve molotof kokteyli ile saldırı sonucu maddi hasar meydana geldiği vurgulandı.
Van Gevaş İlçe merkezinde gün boyu devam eden olaylar sonucunda, İzzettin Şir Lisesi'nde bulunan Atatürk büstünün yerinden sökülerek zarar verildiği bildirildi.
Bölücü terör örgütüne müzahir 150-200 kişilik bir grubun, saat 17.30 sıralarında Cezaevi kavşağında gösteri yaparak, başka bir grup ise ilçe merkezinde beraberinde getirdiği Türk Bayrağını yaktığı ayrıca, Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu, İsmet Kalkan Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu yaktığı bildirildi.

Bakmadan Geçme