GENÇLER BU MERKEZDE YETİŞECEK

Van Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van Gençlik Merkezleri Koordinatör Şube Müdürü Sunullah Erçek, yapımı devam eden bin 500 kişi kapasiteli Tuşba Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Uluslararası standartlarda inşa edilen Tuşba Gençlik Merkezi, doğalgaz ve çevre düzenlemesi işlerinin de tamamlanmasının ardından yakın zamanda hizmete açılacak.

Rıdvan CAN

Toplam 3 bin 252 metrekare kapalı alana sahip ve üç katlı yapılan Tuşba Gençlik Merkezi'nde; 3 Adet El Sanatları (Seramik, Ahşap Oyma Ve Cam İşleme) Odası Bulunuyor. Gençlik Merkezinde; Sohbet Odası (Has Oda), 1 Adet Çok Amaçlı Salon (Basketbol, Voleybol Ve Sergi Salonu), Bilgisayar Odası, Resim Odası, Ebru Sanatı Odası, Müzik Odası, Kütüphane, Zekâ Oyunları Odası Ve Soyunma Odaları bulunuyor.

SON SİSTEME GÖRE YAPILDI

Uluslararası standartlara göre son sistem yapılan salon Van halkının hizmetine açılacak.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Tarafından Yaptırılan Tuşba Gençlik Merkezi İnşaatının 2 milyon 747 bin TL'ye mal olduğu belirtildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnaç, Tuşba Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu.  İnanç, mesai bitimine rağmen önceki akşam yapımı devam eden binaya giderek çalışmaları yerinde gördü. İnanç, iç ve dış cephesindeki çalışmaların bittiği doğalgaz ve çevre düzenlemelerinin ardından tam anlamıyla hazır hale geleceğini belirtti.

Salonun açılışıyla ilgili net tarih vermeyen İnanç, çalışmaların son sürat devam ettiğini ve belirlenen tarihe yetiştirilmeye çalışıldığını kaydetti.

İnanç, "Sağlıklı, spor dolu gençler yetişecek Tuşba Gençlik Merkezi'miz gençlerimizin birçok alanda faaliyet göstereceği ve sosyal yönden birçok ihtiyaçlarını karşılayacak. Buradaki en büyük amaç; gençlerin kötü alışkanlardan uzak kalmasını sağlamak, bağımlı olanları da yeniden topluma kazandırmak. Bunun için paneller, münazaralar düzenlenecek. Ayrıca gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ilgi göstermesi sağlanacak. Toplamda 3.252 m² inşaat alanı zemin oturumu 1563 m² olan tesisimizde bilgisayar laboratuvarı, oyun odası, kütüphane, konferans salonu, etüt merkezi, spor salonu ve sergi odası olacak. Burada gençlerimiz ve vatandaşlarımız için farklı kurslar verileceğini ifade ederek, bunların dışında ise basketbol, voleybol ve tenis sahaları yer alıyor" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme