Emeklilere Ev Müjdesi

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi tarafından SGK, Bağ-Kur emeklisi ve onların dul ve yetimlerine ev yapılacak. Bu kapsamda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile anlaşan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Van'da 250 lira taksitle emeklileri ev sahibi yapacak.

İlhan Siyahtaş / Hacı Yılmaz

Van'da ev sahibi olmak isteyen emeklilerin kayıtları alınmaya başlandı. 1 Haziran'da başlayan kayıt işlemleri Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek. Van'da şuan 200'den fazla SGK, Bağ-Kur emeklisi ve onların dul ve yetimleri ev sahibi olmak için Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Van Şubesine kayıt yaptırdı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Van şube başkanı Naci Şahin, genel merkezlerinin bir ilke imza atarak emeklileri ev sahibi yapmaya devam ettiğini söyledi. Ev sahibi olmak isteyen emekli ve onların dul yetimlerinin ev sahibi olabilmeleri için ev tapusunun üzerine kayıtlı olmaması gerektiğini belirten Şahin proje kapsamında bazı illerde emeklilerin evlerinin teslim edildiğini söyledi.

Evi olmayan, kendi evinde huzurlu bir yaşam sürmek isteyen emeklilerin bu imkandan yararlanmalarını isteyen Şahin, "SGK, Bağ-Kur emeklileri ve onların dul ve yetimlerinin ev sahibi olabilmeleri için aradığımız tek kriter üzerinde tapulu ev olmamasıdır.  Yaralanmak isteyen bütün emeklilerimizin derneğimize kayıt yaptırmalarını istiyoruz.  Bize müracaat eden emeklilerimizi, dul ve yetimlerini bilgilendiriyoruz. Başbakanımız ve diğer siyasi parti liderlerinin de sözünü vermiş oldukları emekliye ucuz konut projesi Türkiye'nin şuan 8 ilinde uygulanıyor. Gaziantep'te bazı emeklilerimiz evlerini aldı. Ev edindirme projesi ağırlıklı olarak doğu ve güneydoğu bölgelerini kapsıyor.  Bu iller arasında Van, Elazığ, Gaziantep, Malatya var. TOKİ tarafından yapılacak olan evlerin ödemeleri emekliye göre olacak.  Taksitler 250 TL'den başlayacak. Evler 2+1 ve 3+1 olacak.  2+1 ev yaklaşık 75 metrekare alana sahip olacak. Talepleri Temmuz ayına  kadar almaya devam edeceğiz. Daha sonra aldığımız talepleri valiliğe teslim edeceğiz. TOKİ tarafından ev yerlerinin tespiti ve başvuruların değerlendirmeleri yapılacak. Gelen taleplere göre konutların yapılacağı yer daha sonra tespit edilecek. Emeklimizin ödeme gücüne göre kendisine uygun ev tahsis edilecek. Buda 200-500 TL arasında değişecek. Ödemeler, emekli evine taşındıktan sonra başlayacak. Başvuru sayısı 200 ü geçmiş durumda. TOKİ İstanbul'da, Antalya da emeklimize seçenek sunabilir. ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme