Ekmekle oynamayın adamı çarpar!

Bu süreçte insanların can derdine düştüğü, yoksullaştığı sırada fırınlarcılar halkın en temel besin maddesi olan ekmek fiyatı rekabetini 1.25 TL yaptı.

2019 Ağustos ayında Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası 1 TL'den satılan 200 gramlık ekmeği, 210 grama çıkartarak, fiyatının 1.25 TL olduğunu açıkladı.

 

Bazı fırınlar rekabete girerek ekmek zammını uygulamadı. Ekmeği 75 kuruş ile 1.25 TL arasında satan fırınlar oldu. Özellikle her gün evine 10-15 tane ekmek alan vatandaşlar da bu rekabeti sevdi. Rekabet uzun süre devam etti.

 

Dünya virüs endişesi yaşarken…

 

Türkiye'de… Van'da…

 

Okullar, iş yerleri kapandı, binlerce insan işsiz kaldı.  Bazı evlere tek kuruş gelir girmemeye başladı.

 

Bu süreçte insanların can derdine düştüğü, yoksullaştığı sırada fırıncılar halkın en temel besin maddesi olan ekmek fiyatı rekabetini 1.25 TL yaptı.

 

Artan elektrik, doğalgaz, vergi, SGK,  asgari ücret, maya ve un gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinin zarara yol açtığını ve bu nedenle fırınların kapanma noktasına geldiği belirtilerek aylar önce askıya alınan zam uygulanmaya başlandı.

 

Vatandaşlar da ekmek zammının korona virüs salgını döneminde uygulanmasını fırsatçılık olarak değerlendirerek tepki gösterdi.

 

Fırıncılar zam değil "ayarlama" yaptık dediler!

 

Vatandaşlardan gelen tepkileri dinledik.  Sonra da fiyat ayarlamasının zamanlama olarak yanlış olduğunu belirterek,  "Zam yasal hakkınızdır ama insanların ekonomik zorluk yaşadığı bu dönemde uygulama doğru olmadı. Ayarlamayı virüs salgını öncesi ya da sonrası yapabilirdiniz. Yapılan fırsatçılıktır hiç etik değil" dedik.

 

Vay sen misin bunu yazan. Sen misin kararı eleştiren.

 

Bazı fırıncılar saygısızca hakaretler, tehditler, saçma sapan sözler yağdırdı. Ha, şaşırdık mı? Alışık olduğumuz bir davranış biçimi şaşırmadım tabi ki. İşini yapan gazetecinin kaderidir bu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme