Edremit Toki kavşağı tehlike dolu

 
HALKIN SESİ
 
Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular,  Sinirlenenler, Gerilenler, Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
 
 
Edremit TOKİ afet konutlarının yapılmasından sonra konutlara ulaşımı sağlayacak çift yönlü asfalt yol yapıldı.  Teşekkür ediyoruz. Güzel yol oldu. Ancak Kocaeli-Van Dostluk parkı önünden girişi yapılan bu yolda kavşak yok,  trafik düzenlemesi yok, ışık yok. Bütün araçlar tehlike atlatıyor. Edremit ana yoluna bağlı olan yolun girişinde trafik kazalarının meydana gelme ihtimali çok yüksektir. Çok sayıda aracın giriş-çıkış yaptığı yolun kavşak düzenlemesine acilen ihtiyacı vardır.  Valilik, TOKİ, Karayolları, Edremit Kaymakamlığı, Edremit Belediyesi her kim sorumluysa. Lütfen birileri ölmeden, acılar yaşanmadan vatandaşlarımızdan gelen bu uyarıyı dikkate alın. Kavşak düzenlemesini başlatın. 
Kubilay KÜÇÜKBAYIR
 
BELEDİYE YOL ÇALIŞMALARINDA SORUN VAR?
 
Sıhke Caddesi'nde oturan bir vatandaşımız aradı. Şöyle diyor: "Vansesi Gazetesi'nin vatandaşın sorunlarını şikayetlerini ilgililere, yetkililere aktarmak, yöneten- yönetilen arasında köprü kurmak amacıyla başlatmış olduğu "  Halkın Sesi"  köşesi için gazetenize teşekkür ederim.  "Halkın Sesi"  köşesini tesadüfen internet sitesinde okudum.  Çok beğendim,  hoşuma da gitti.  Yerel gazetecilik örneğidir. Büyüyen,  gelişen ilimizde buna büyük bir ihtiyaç vardı.  Umarım ilimizin yöneticileri " Halkın Sesi"  köşesinde dile getirilen sorunlarımıza çözüm bulurlar."  Benim sorunum şu: "  Van Belediyesi birçok yolda asfaltlama yapıyor. Güzel bir çalışma. Ancak asfalt yapılan yollarda mazgal ve logarlar yerleri resmen çukur gibi bırakılmış. Aracımla akşamüstü Sıhke caddesinde markete gitmek üzere sağa yanaştım.  Ancak aracımın ön tekeri çukura düştü.  Korktum.  İnip baktığımda yolda atık su tahliyesi için bırakılan mazgal yeri asfalt yoldan aşağıda kaldığından resmen çukura dönüşmüş. Belediye yolları asfalt kaplarken mazgal ve logar yerlerini neden yükseltmez? Yolu asfaltlamak yetmiyor ki?  Belediye yol çalışması yapan görevliler, bu ayrıntıya neden dikkat etmiyorsunuz? 
Hakan SÜRMELİ
 
KEPEKLİ EKMEK BULMAK SORUN!
 
Şeker hastası olan bir okurumuz kepekli ekmekte sorun yaşadığını dile getiriyor. Özellikle fırınların kaliteli, standartlara uygun kepekli ekmek üretmediklerinden şikayetçi olan okurumuz, Fırıncılar ve Lokantacılar Odası, Sağlık Müdürlüğü,  Tarım İl Müdürlüğü'nü bu konuda göreve çağırıyor. Ayrıca lokantalarda kepekli ekmek bulundurmanın zorunlu hale getirilmesini isteyen okurumuzun önerisi şu; "  Van'da benim gibi binlerce şeker hastası var.  Özellikle misafirim geldiğinde herhangi bir lokantada yemeğin yanında sadece beyaz ekmek veriliyor. Kepekli ekmek neden bulundurulmuyor.  Anlamıyorum.  Oysa toplum sağlığı açısından kepekli ekmek bulundurmak yasal bir zorunluluktur.  Lokantalar ve bu tür iş yerleri bütün müşterilerini sağlıklı sanıyor. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum."    Vatandaş haklı.  İlgililer lütfen göreve,  bu ciddi bir sorun.
Abbas DİLDAR
 
HALK OTOBÜSLERİ KURAL TANIMIYOR
Gazetemizi arayan halk otobüsleri güzergâhında iş yeri olan esnaflarımızdan biri halk otobüslerinden dert yanıyor.  Vatandaşımız, "Otobüs muavinleri iş yerlerimizin karşısında yüksek sesle sürekli bağırıyorlar.  Artık psikolojimiz bozuldu, iş yapamaz hale geldik. Yoldan gelen geçen insanla bağırmadan, el kol şakalaşmasından rahatsız oluyor. Ayrıca otobüslerin indir bindir yerlerine mutlaka bir çözüm bulunmalı.  Herkse kendi kuralını işletiyor. Bu düzensizliğe belediye bir çare bulsun.  Van Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü vatandaş sizden denetim bekliyor.

Bakmadan Geçme