Dünya Şampiyonu Vanlı Sporcuyu Unuttular

Dünya şampiyonu Vanlı atlet Bahar Atalay 23.Nisan günü Macaristan'da yapılacak olan İSF dünya şampiyonluğu için koşacak.

Vansesi Haber Merkezi

27 Haziran 2015 tarihinde Bulgaristan’ın Smolen kentinde yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu’nda 18.50 derecesi ile dünya şampiyonu olan, yeni bir şampiyonluk için Macaristan'da koşmaya hazırlanan Vanlı sporcu Bahar Atalay'ı  Macaristan yolculuğuna ailesi uğurladı! Milli sporcunun uğurlanmasında   hiçbir yetkilinin, sivil toplum kuruluşu temsilcisnin bulunmaması üzüntü yarattı. 

Van'ın milli  gururu Bahar Atalay'ı başarısında emeği bulunan Vanlı  antrenörü İzzet Batmaz sporcusunun Macaristan'da  dünya şampiyonluğu için koşacağını,  23 Nisan günü gibi anlamlı bir günde alacağı  şampiyonluk madalyasını Türkiye'nin bütün çocuklarına armağan etmeyi hedefelediklerini söyledi.
Batmaz, Türkiye ve Van'ı temsil edecek olan milli  sporcuya moral ve destek olmak üzere uğrulanmasında hiç bir yetklinin ve sivil kuruluş temsilcisinin bulunmaması kendilerini üzdüğünü söyledi. Batmaz bu sahipsizliğe rağmen Van'a şampiyon olarak döneceklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme