DENETİME VAR MISINIZ…

Mustafa M. Atilla yazdı...

Hep hayalle başlar diyorumya başarılar, bu defa başlamadı.

Bu defa bitti altı şubat la.

Meğer, başarı aklın şeytani düşüncelerinde imiş.

Adı İsmail İltemur, her gelen yerel yönetimlerle, birlikteliği söz konusu ki, hazine arazilerinin en kıymetli olanlarına tav olup yapacağı inşaatları şimdide Antalya’nın yeni yerleşim alanı masa dağı (eski ismi ile mazı dağı) yönüne çevirmiş.

Önünden geçiyorum!,tutuklu kaldığım deprem ve kırk bin can yaptığı inşaatının kolonlarına dikkatimin takılmasına neden oldu.

Çok affedersiniz, koca koca beton blokları üst üste istif etmiş,katlar inşa ediyor,o katlarıda cılız bir eşeğin sıska bacakları gibi,(abartısız aynı), maliyeti azaltma gayesi ile yaptığı kolonlar üzerine inşasını halka arz etmek üzere sıvasını tamamlayıp,gelecek depremde yerle bir olacak,canları yakacak,evlere ateş düşürecek, satışın ofisini kurmuş, ağına düşecek insanlar için sekreterini de tutmuş,dolduracağı kasasını da hazırlamış bile.onun için mutlu sona da geldi,, gelecek.

HAL MESELE BÖYLE OLUNCA

Aklıma yeni hayata atılacak gençlere zihnimde bir iş teklifi oluştu.

Evde veya sokakta bir ofis kurup, fotoğraf çekecek bir akılı telefon,bir bilgisayar ve iletişim kimliği oluşturma, birde akülü motosiklet.

Bütün sermaye bu;

Gücü yetmiyen genç girişimciler için kredi desteği var gibi.

Ülkede yeni olan bir meslek ne olabilir oto exspertiz, tuttu mu tuttu. Her alınan araç sahibi buralara koşuyor mu? koşuyor. demek ki koşulacak bu gibi ihtiyaçtan doğan yerler cazip yerler,cazibe merkezleri.

İŞİN ADI İNŞAAT EXSPERTİZ,liği

Sakın olmaz demeyin bir gün bu meslek ülkenin her köşesine dağıldı mı bilin ki fikrim doğru.

Çıkın bulunduğunuz şehrin sokaklarına, caddelerine çekin; yeni inşaatların fotoğraflarını, kolonlarını, duvarları ördükleri biriket, tuğla, taş, gaz betonları.

Çekin; kullandıkları kumu, sonra bunları izinli izinsiz atın bilgisayarınıza, gelsin o bölgeden ev, dükkan alacaklar, sitenize, ofisinize.

Başlatın temelden çatıya kadar videoyu, fotoğrafları gösterin, anlatın, gönülleri rahat olsun, sıvadan, makyajdan önce ne aldıklarının neyi alıyor olacaklarını kararını kendileri versin. Yine arsasını müteahhitte verenlerinde uğrak yeri olacaktır.

Hem para kazanın, hem iyilik etmiş olun hemde mahalli idarelerin yapmadığı denetimi veya yapmak istemediklerini siz yapın.

İltemurların vicdanına bırakmayın yuvaları. Çünkü düşen yumurtalar hepsi kırılıyor.

Yanlız tek sorun dürüst olmayan, rüşveti kahve gibi yudumlamayı sevenler bu işe girmemeli.

Enkaz altındaki sesleri, çığlıkları duyabilenler girmeli.

BENDEN SÖYLEMESİ, GENÇ OLSAYDIM DENERDİM.

Nasrettin hoca olsaydı, şunu söylerdi.

ya tutarsa.

Haydi ya Allah. Çok ciddiyim. Ayrıca emlakçılık ile birlikte yürütülmeye müsait bir öneridir.

Öneriler önemsenmelidir…

Bakmadan Geçme