Çocukların İlk Öğretmenleri Anneleridir

Edremit İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen programa Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Vural Ayvaz, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Proje ile ilgili bir konuşma yapan proje koordinatörü Yavuz Pazarbaşı, hedef kitlelerinin kadınlar olduğunu söyledi. Toplam 78 bin 260 TL bütçeli olan projede kadınlara haftada üç gün çocuk eğitimi, sağlık, beslenme, kadın ve çocuk hakları konularında eğitim verildiğini ifade eden Pazarbaşı, "Ayrıca ailelerin tiyatro gibi sosyal etkinliklere katılmaları sağlanarak, oyuncak yapımı, okuma yarışmaları, kermes türü etkinlikler de yapıyoruz" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahsin Sönmez de, çocuğun eğitiminde annenin önemine değinerek, gelişmiş toplumların seviyesine yetişmenin çok çalışmaktan geçtiğini belirtti.
Programda proje sorumlusu Zühre Eyaz tarafından yazılıp yönetilen ve kursiyer kadınlar tarafından oynanan ''Eğitimin Önemi'' adlı tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi. Üç sahnelik tiyatro gösterisinde ailelerin eğitilerek bilgilendirilmesinin önemi vurgulandı.
Programda şiirler, kursiyerlerin kendi yazdığı eğitim konulu yazılar, güzel sözler ve İstiklal Marşı'nın on kıtası ile yöresel türküler okundu. Okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep'in projede emeği geçenlere ve programı hazırlayanlara teşekkür konuşmasının ardından etkinlik sona erdi.

vanhaber, van, habr, van haber

Bakmadan Geçme