Çınar Koleji'nden YGS Provası

Çınar Koleji’nden 15 M art’ta Ygs (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) Öncesi Gerçeğini Aratmayacak Bir Deneme Sınavı Uygulaması

Rıdvan CAN-ÖZEL HABER

15 Mart Pazar günü 2 Milyondan fazla  adayın gireceği  YGS’ye kısa bir zaman kala Van’da Çınar Koleji  bir ilke imza atarak dikkatleri üzerine çekti.  Yüzüncü Yıl  Üniversitesi  Ziraat Fakültesinde geçtiğimiz Pazar günü saat 10.00’da ÖSYM’nin belirlemiş olduğu sınav yönetmeliği doğrultusunda bir deneme sınavı uygulayan Çınar Koleji bununla YGS hazırlık çalışmalarını güzel bir şekilde noktalamış oldu.

Sınav yerine aileleriyle birlikte gelen öğrenciler saat 09.30’da üst araması yapılarak içeriye alındı. Gerçek bir sınav atmosferi oluşturmak için misafir öğrenciler  davet edildi. Sınavda öğrencilere  sınav araç-gereçleri ve  şeker dağıtıldı. YGS kurallarının geçerli olduğu tatbikat sınavında, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla kalem, silgi ve kalemtıraş verildi. Öğrenciler, cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi malzemelerini emanete teslim edereken, Bahçede çocuklarını bekleyen veliler, yapılan bu çalışmadan dolayı memnuniyetlerini ifade ederek okul yetkililerine teşekkür etti.

Okul müdürü Yılmaz Parlak, yaptığı açıklamada, öğrencilerin YGS'ye daha iyi şartlarda hazırlanması amacıyla sınav tatbikatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "15 Mart'ta girecekleri sınavda olduğu gibi öğrencilerimize sınav giriş belgeleri çıkarttık, kimlik ve üst araması görevliler tarafından bizzat yapıldı. Sınav provası ve tatbikatında  öğrencilerimizin karşılaşacağı her şeyi onlara göstererek bir hafta sonra gireceği sınavda daha başarılı olmalarını hedeflediklerini sözlerine ekleyen Parlak, Şartlar elverdiği müddetçe bu uygulamayı gelenekselleştirmek ve bu şekilde öğrencilerimize bu önemli  katkıyı  yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 

YGS’YE SINAVINA GİRECEKLERE TAVSİYE

Çınar Koleji Rehber Öğretmeni Şahin Şener, sınava girecek öğrencilerin aile, öğretmen ve öğrencilerin dikkat etmeleri konusunda önemli tavsiyelerde  bulundu.

Gözler 15 Mart’a yapılacak YGS sınavına çevrildi ve Sınava kısa bir zaman kala Çınar Koleji Rehber Öğretmeni Şahin Şener, sınava girecek öğrencilerin aile, öğretmen ve öğrencilerin dikkat etmeleri konusunda önemli tavsiyelerde  bulundu.

 

*Geçmişe dair ;  ah, keşke,aslında, zaten v.b sözcüklerle başlayan cümleler kurmayalım. Sürekli yakınan, felaket tellağı yapan insanlardan uzak duralım. Arkadaşlarımıza ve aileler olarak çocuklarımıza ümit aşılayalım, iyi dilek-temenni-dualarda bulunalım.

*Sınavı  bir varlık-yokluk, onur-gurur meselesi hâline getirerek  kendimize, çocuklarımıza kötülük yapmayalım.  Önemli bir iş, görev kabul edip gereğini yapalım ve sonucu yaratmanın bizim işimiz olmadığını bilelim. Özellikle bugünlerde yapılacak kıyaslamaların hiçbir faydasının olmayacağının farkında olalım.

*Kalan süre içerisinde yapılabilecek çalışmalar  ve bunların sınırlarını  belirlemeli, sırtımıza kaldıramayacağımız yükleri bindirmemeliyiz. (Örneğin sadece deneme çözelim  ve bunun değerlendirmesini öğretmenlerimizle birlikte yapalım…)

*YGS  sonrası veya  tercih döneminde konuşulacak konuları konuşarak, düşünerek  zihnimizi ve kalbimizi yormayalım.

*Hayatı doğal ve doğru seyrinde yaşayalım. Uyku, kahvaltı-yemek, çalışma düzenine riayet edelim.

*Zihne ve bedene kuvvet verecek balık, ceviz, kuru üzüm v.b  gıdaları tüketelim.

*Ekranlardan uzak durmak suretiyle zihnimizi duru tutalım.

ÖĞRENCİLER SINAV GİRİŞ BELGELERİNDEKİ UYARILARA  DİKKAT!

*Sınav Giriş Belgelerinin üzerinde bulunan uyarıları dikkatlice okuyarak gerekli hazırlıklarımızı yapalım ve sınava  tam tekmil-donanımlı bir asker edasıyla girelim.

*Kontrol altına alınmış kaygı, heyecan, stres hayatın motorudur, gereklidir.  Sınav başlangıç ziline kadar heyecanımızın artabileceğini, bunu sınava giren yüz binlerce öğrencinin de yaşayacağını unutmayalım. Yapmış olduğumuz hazırlıklarımız, ortaya koymuş olduğumuz emeğimiz , daha önce denemelerde binlercesini çözmüş olduğumuz soruları, sınavdaki soruların da bunların benzerleri olacağını düşünelim,  arkadaşlarımız ve ailemizle güzel anlar yaşayarak heyecan, kaygı ve stresimizi kontrol  altına alalım.

*40 yıldan beridir  bu sınavları yapılıyor, yüz binlerce insanın da bu yollardan geçmek suretiyle güzel üniversite ve bölümlere girdiğini unutmayalım. 

Bakmadan Geçme