Çiçekli: Edremit'te çalışmalar çok iyi gidiyor

Edremit Sahil Kordonu Projesinin çalışmalarını yerinde inceleyen Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, belediye olarak gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, 'Elhamdülillah şuan sahil kordonu projemizin çalışmaları çok iyi gidiyor. Personellerimiz son derece özverili, gayretli, gecesini gündüzüne katarak, çalışıyorlar. Tabiri caizse karınca gibi vızır vızır çalışıyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli Sahil Kordonu Projesinin dolgu çalışmalarını basınla birlikte yerinde inceledi. Söz konusu projeyi yaza kadar bitirmek istediklerini anlatan Çiçekli, “Bu sezon sahil bandımızla Edremitlileri ve Vanlı kardeşlerimizi buluşturmak istiyoruz. Bu hedefimize ulaşmak içinde elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz” dedi.

“DAHA FAZLA BORCA GİRMEK İSTEMEDİK”

Sahil Kordonu Projesinin alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, maliyeti en aza indirmek için çaba sarf ettiklerini belirterek,  “Yapacağımız işi en az maliyetle yapmak istedik. Eğer biz bu işi ihaleye çıkarmış olsaydık, şuan kamu kaynaklarımız, Büyükşehir’in araçları, bizim araçlarımız, personellerimiz bir kenarda bekliyordu ama biz bunları kullanarak maliyetimizi yüzde 80 civarında azalttık. Eğer biz bu işi ihaleye çıkarsaydık, hem bu iş çok uzayacaktı, hem de kamunun kaynağını ciddi bir şekilde müteahhide aktarmış olacaktık. O yüzden elimizdeki kaynakları kullandık. Zaten borç miktarı da epeyce ileri bir seviyedeydi, daha fazla borç ekleyerek, Edremit’in geleceğini bizden sonra gelecek arkadaşlara ciddi bir borç bırakmayalım. Umut ediyorum önümüzdeki 15 günde bu alt yapı çalışmalarımız bitecektir. Daha sonra işin ihale boyutuna geçeceğiz” şeklinde konuştu.

“SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINI GETİRDİK”

Çiçekli, Sosyal gıda marketini açtıklarını belirterek, ihtiyacı olan vatandaşlara çağrıda bulundu. Çiçekli, “Ben buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum. İlimizde botu olmayan, sırtında montu olmayan, üşüyen çocuklarımız, gençlerimiz veya vatandaşlarımız lütfen Edremit Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitsinler. Bunun haricinde mutfağında aşı pişmeyen, ocağı tütmeyen kim varsa lütfen onlarda vakfımıza başvursunlar. Biz elimizden geldiğince ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Sosyal devlet olma gayretini yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“PROJELERİMİZİN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Hali hazırda bulunan projelerin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çiçekli, “Şamran Kanalımızın ıslah ve peyzaj çalışması sürüyor. Taziye evlerimiz, zincir marketlerimizin oluşması, projelendirilmesi devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyemizden park ve bahçeler kontrol daire başkanlarımız geldi. Ben buradan tekrar sayın Melih Gökçek beye şükranlarımı arz ediyorum. Bize babanın oğluna yapmayacağı destekler sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın talimatlarıyla yerine getiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 11 kilometre asfalt yapıyor. Bu basit bir şey değildir. Edremit’te diğer parklar, sosyal yardımlarla beraber yaklaşık 10 milyon TL’yi buluyor. Edremit’in bir yıllık bütçesi yaklaşık 25 milyon TL’dir. Şimdi sabit giderleri, personel giderleri ve harcamaları çıktığımızda bizim yaklaşık bir yılda kullandığımız kaynak 3 milyon TL’dir. Bize bu zamana kadar belediyeler birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yardım etme maksatlı olarak görevlendirilen kurumların aktardığı ve aktaracağı toplam yardımlar 20 milyon TL’dir. Bu yardımlar Edremit’in 7 yıllık tüm yatırımıdır. 7-8 yıllık Edremit’in yapabileceği tüm yatırımları merkezi hükümetimiz ve devletimiz bize bir kalemde gönderiyor. Bu gayretten, bu sahip çıkmadan özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği bu iltifattan herkesin haberdar olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIN DOLMUŞ ŞİKAYETİ DEVAM EDİYOR”

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli, vatandaşların Edremit hattında bulunan dolmuşçuları şikayet etmeye devam ettiğine vurgu yaparak, “Vatandaşımız ısrarla bize özellikle bu dolmuşlardan yana şikayetlerini iletiyor. Ben bir kez daha dolmuş esnafımıza ricada bulunmak istiyorum. Gerek zamanında servislerin kalkması, gerek ayakta yolcu alınmaması, kılık kıyafetlerine ve yolculara hitaba dikkat edilmesi noktasında bir beklenti içerisindeyiz. Tabi onlarında sorunları vardır. Onlarla da ilgileniyoruz. O sorunları da elimizden geldiği kadar çözeceğiz” diye konuştu.

ÇİÇEKLİ VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ ANLATTI

Edremit sınırları içerisinde bulunan vatandaşlardan sürekli yeni talepler aldıklarını vurgulayan Atıf Çiçekli, “Yeşilin korunmasıyla ilgili talepler var. Süphan Mahallesi’nin, Şabaniye Mahallesi’nin taziye evleri talepleri var. Karla mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Bu satten sonra bu sefer çamurla mücadele dönemine giriyoruz. Ne yazık ki belediyecilik hizmetleri çok kötü bir halde olduğu için alt yapı ve diğer hizmetlerin bitmediğinden dolayı etraf şuan çamur, gece gündüz fen işleri ekiplerimiz kumlama ve malzeme çekme faaliyetleriyle uğraşıyor ki vatandaşlarımızın ayağını çamurdan kurtaralım. Vatandaşlarımızın zincir market talepleri var. Israrla bulunduğu bölgeye kaliteli ve ucuz hizmet üretecek zincir marketlerin gelmesini istiyorlar” dedi.

“EDREMİT’E YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU PLANLIYORUZ”

Nur Tatar Spor Salonu’nun Vanlılara hizmet etme yönünde yetersiz kaldığını söyleyen Çiçekli, söz konusu kapalı yüzme havuzunun etrafına yeni bir yarı olimpik yüzme havuzu yapmak için plan yaptıklarını belirterek, “Van’da şuan bir tane kapalı yüzme olimpik havuzumuz var ama bu kadar nüfuslu ve bu kadar dağınık bir yere bu havuzun tek başına hizmet etmesi çok fazla mümkün olmuyor. Özellikle TOKİ’lerin buradaki varlığı, 50 bin insanın burada yaşıyor olması bize bu tarz hizmet olanağının yaratılması ihtiyacını düşündürtüyor. İnşallah daha çok yeni olmakla birlikte kaynak sorununu da çözersek, Edremit ilçemize Nur Tatar’ın etrafına  yarı olimpik kapalı yüzme havuzu planlıyoruz. İnşallah bunu da hayata geçiririz” ifadelerini kullandı.

“PLAJ SORUNUNU ÇÖZMEK İSTİYORUZ”

Çiçekli son olarak, Van’daki plaj sorununu çözmek içinde gayret gösterdiklerini anlatarak, “Şahin Tepesi ile belediye binamızın altındaki alan yaklaşık bir kilometrelik plaj düzenlenmesi yapılacak. Burası da kadınların, ailelerin ve erkeklerin kullanacağı şekilde geleneksel dokuya uygun olarak elden geçirilecek. İnşallah Edremit’in ve Van’ın sahil ihtiyacını bir nebze olsun karşılayacaktır. Yine Edremit sazlığının rehabilite edilmesi, oraya yapılan pis su akıntıları veya rögar akıntılarını ortadan kaldırarak, sazlığın peyzajı yapılarak, o bölgenin plaj olarak kullanılması noktasında bir gayretimiz var. İnşallah bu konuda da hedefimize ulaşırız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

 

Bakmadan Geçme