• Haberler
  • Güncel
  • CHP'Lİ TUNCİL: TOPLUMUN HER KESİMİNE FAYDALI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

CHP'Lİ TUNCİL: TOPLUMUN HER KESİMİNE FAYDALI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara milletvekili aday adayı Cüneyit Tuncil, 'Her anlamda olumlu istişarelerimiz oldu. Genel merkez düzeyinde yaptığımız görüşmelerde kendimizi anlattık, projelerimizden bahsettik. Bir proje insanı olarak bugüne kadar yapmış olduğum çalışmaların örneğini kendilerine sundum' dedi.

Basın Bülteni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Mart'ta imzaladığı karar ile 14 Mayıs 2023 seçim süreci başladı.  YSK’nın belirlediği takvim de işliyor. Birçok siyasi partide aday adaylığı başvuru süresi sona ererken bazılarında bu süreç hala devam ediyor. CHP'de de milletvekilliği aday adaylığı başvurusu sona erdi, değerlendirme aşaması başladı.

Vanlı iş insanı, endüstri mühendisi Cüneyit Tuncil kısa süre önce 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi Ankara 3. bölge için aday adaylığını açıklamıştı. Tuncil, Ankara’da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tuncil, sürecin kendisi açısından çok olumlu ilerlediğini belirterek, “CHP 'den Ankara Milletvekili aday adaylığı için kısa süre önce başvuru yaptım. Burada neden CHP diyecek olursanız? Partinin fikirlerini ve düşüncülerini kendime çok yakın buluyorum. Aday adaylığımıza pozitif yaklaşımlar beni daha da mutlu etti. Bu anlamda 3. bölge için başvuru yaptım. Bu başvuru vatanımıza, milletimize, Ankara'daki dostlara, iş insanlarına, Vanlı hemşerilerime hayırlı uğurlu olur inşallah. İlk izlenim olarak şunu söyleyebilirim. Çok olumlu bir sürecin içindeyiz. Partimizin güçlü bir şekilde gümbür gümbür iktidara yürüdüğünü herkes gibi bizde görüyoruz. Aday adaylığı sürecinde bunu daha iyi gözlemleme fırsatı bulduk. Bu anlamda inancımız tamdır” dedi.

“YAKIN ÇEVREMLE UZUN SÜREDİR İSTİŞARE HALİNDEYİM”

Kalkınma sürecinin bir parçası olmak istediğini ifade eden Tuncil, “Başvurum yakın çevrem ve iş çevrem tarafından çok olumlu değerlendirildi. Yakın çevrem ile uzun süredir istişare halindeydim. Aylar, yıllar öncesinden filizlenen bir düşünceydi. İş çevrem ise daha önce yaptığım projelerden kaynaklı beni destekledi. CHP'nin hakka, hukuka, adalete bakışı ortadadır. Ayrıca partimizin ülkenin kalkınmasına yönelik projelere çok büyük önem verdiğini biliyoruz. Bu anlamda bende fikirlerim ve projelerimle bu kalkınma sürecinin bir parçası olmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“YAPMIŞ OLDUĞUM ÇALIŞMALARIN ÖRNEĞİNİ KENDİLERİNE SUNDUM”

Aday adayı Tuncil, bir proje insanı olarak genel merkeze yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiğini aktararak, “Aday adaylık sürecinde çok önemli görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin çoğunu genel merkezde genel başkan yardımcılarımızla, genel sekreterimiz, il ve ilçe başkanlarımızla yaptık. Her anlamda olumlu istişarelerimiz oldu. Genel merkez düzeyinde yaptığımız görüşmelerde kendimizi anlattık, projelerimizden bahsettik. Bir proje insanı olarak bugüne kadar yapmış olduğum çalışmaların örneklerini kendilerine sundum. Bu projeler arasında Avrupa Birliği projeleri, KOBİ projeleri ve KOSGEB ağırlıklı Tarımsal Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz projeler yer aldı. Bundan sonra eğer Allah nasip ederse aday olup, parlamentoda bulunursam hem Ankara bölgemizin, hem iş çevremizin hem de Van'daki hemşerilerimizin bu anlamdaki ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Ne gibi eksikler var biliyoruz. Nasıl istihdam sağlarız, ARG-GE ve inovasyon anlamında neler yaparız. Bunlar üzerine yoğunlaşacağız” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR SEÇMEN KİTLESİ BİZİMLE İLETİŞİM HALİNDE”

CHP’nin nitelikli çalışmalar yapacağını ve bu kötü ekonomik gidişatı durduracağına inandığını kaydeden Tuncil, “Tabi ülkemiz aslında ekonomi olarak şu an kötü bir yerde olsa da kaynakları ve potansiyeli bakımından çok güçlü bir ülkedir. Eğer doğru şeyler yapılırsa bu potansiyel fazlasıyla açığa çıkar. Biz tabi daha farklı bir bakış açısı ve daha geniş bir perspektif ile olaylara bakıyoruz. Şu an ki iktidarın yapmış olduğu hataları asla yapmayacağız. CHP bu anlamda çok nitelikli işler yapacaktır. Bizlerde bu sürece katkı sunmak isteriz. Bu anlamda toplumun her kesimine faydalı olacağımızı düşünüyorum. Tabi burada bizle ilgili şöyle bir parantez var. Bir bölge insanı, Kürt iş insanı olarak da hemşerilerimizin bize teveccühü var. Burada hem bölge insanımızla hem tabanımızla ciddi çalışmalar yapıp bu teveccühü oy'a dönüştürmek öncelikli hedefimiz. Büyük bir seçmen kitlesi bizimle iletişim halinde. Bu beklentiyi partimizle de samimi bir şekilde paylaştık. Olur da bize yer verilirse şu an ki mevcut iktidara kayan oyları da kendi bölgemde CHP'ye kazandıracağımı düşünüyorum. Bunun partim için de çok olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

“SAHADA GÖRÜYORUZ PARTİMİZ İKTİDAR OLACAK”

Aday adaylığı sürecinde birçok kesimle temas halinde olduğunu söyleyen Tuncil, Ankara halkının da tüm Türkiye gibi seçimi beklediğini söyledi. Tuncil, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara'da şu an görünen tablo ülkenin diğer şehirlerindeki tablo ile hemen hemen aynı. Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı Ankara'da da kendini gösteriyor. Yine birçok kamu kurum ve kuruluşunda yaşanan sıkıntılar, birçok sektörde yine ekonomik daralmanın olması yurttaşları çok huzursuz etmiş durumda. İnsanlar 14 Mayıs günü yapılacak seçimle Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında olumlu anlamda değişim ve dönüşümü yaşamak istiyor. Sahada görüyoruz, partimiz iktidar olacak. Yurttaşlar özellikle kangren haline gelmiş sorunların çözümü noktasında CHP'yi bekliyor. Yurttaşlarımız hak ettiği refah düzeyine kavuşmak istiyor. Partimiz ve diğer ittifak partileri sahada. Yurttaşlarımızın yüzünden o beklentiyi, o umudu görüyor ve anlayabiliyoruz. Çok ciddi anlamda bir umut var. Bu umudunda bir an önce herkese yansıyabilmesi için seçimi bekliyoruz.”

“HEM TEORİ HEM DE PRATİK KISMINI BİLİYORUZ”

‘Tüketen bir toplum değil, üreten bir toplum olmalıyız’ diyen Tuncil, “İthalat ve ihracat faaliyetlerini yürütüyor olmamız, iş sahası ile olan ilişkilerimiz bu anlamda ekonomiyi uluslararası anlamda yorumlamamıza katkı sağlıyor. Yani yeni süreçte ülkemizin ekonomi politikalarına bu anlamda gerekli desteği sunabileceğimizi düşünüyorum. İran ve Irak pazarını iyi biliyoruz. Partimizin ortaya koyduğu ve iktidarında uygulayacağı ekonomi politikalarıyla ülkemizin kalkınacağını düşünüyorum. Yani dışa bağımlı bir ülke olmaktan artık çıkmalıyız. Tüketen bir toplum değil üreten bir toplum olmalıyız. Yani bu konuda hem söyleyecek sözümüz hem de projelerimiz var. Aday adayı olma fikrimizdeki en önemli sebeplerden biri de buydu. Yani ticari faaliyetlerimiz bize aslında neler yapmamız gerektiğini iyi bir şekilde gösterdi. Yani hem teori hem de pratik kısmını biliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“GENÇ OLMAMIN VERDİĞİ AVANTAJLAR VAR”

Milletvekili aday adayı Tuncil, son olarak parlamento çatısı altında bulunarak halka hizmet etmek istediğini belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı:  “Genç olmanın verdiği avantajlar var bunu da olumlu kullanabileceğimi düşünüyorum. Doğru zamanda doğru riskler alarak çalışmalarımı yürüttüm ve başarılı işler gerçekleştirdik. Elimizden geleni yapacağız. Tecrübelerimizi, enerjimizi, bilgi ve birikimimizi toplumumuza yansıtmak istiyorum. Parlamentoda olursak bunlar en güzel şekilde yansıtacağız. Parlamentoda olmazsak da partimizin vereceği her türlü göreve hazırız. Önemli olan bu yolda samimi bir çabayı ortaya koymaktır.”

Bakmadan Geçme