Çetin Bilir: İddialıyım ve kazanacağım

Şabaniye Mahallesi Muhtarı Çetin Bilir 30 Mart seçimleri öncesi yeniden aday olduğunu açıkladı.

İlhan Siyahtaş

 Seçimde iddialı olduğunu belirten Çetin Bilir mahallede yapacak daha çok işlerin bulunduğunu bu nedenle yeniden aday olduğunu belirterek şunları söyledi:  “ Mart 2009 yılında muhtarlığa aday olduğumda temel bir ilkem vardı.  Mahallemde vatandaşlarıma ve diğer çevrelere sevgiyi saygıyı ve insana değer vermeyi esas aldım. 5 yıl boyunca Şabaniye Mahallesine çok şey kattım. Mahallem ben göreve gelmeden önce kötü bir görünüme sahipti. İlk etapta Şabaniye caddesinden başladık. Karayollarıyla görüşmelerimiz oldu. Şabaniye Caddesi için en az 11 sefer Ankara’ya gittim. Çabalarımla caddeye sağlı sollu yaklaşık 10 km’lik kanalizasyon hattı ve su hattı döşendi. Caddenin bütün alt yapısını değiştirdik ve 2010 senesinin sonunda Şabaniye caddesinin ilk etap asfaltını döktük. Caddemizi tamamladıktan sonra mahallemizin diğer sorunlarıyla ilgilendik” dedi.

Alt yapı sorunu yoktur

Bilir,” Mahallemizin yüzde 70 bir alt yapı sorunu vardı. Biz bu beş yıllık süre içerisinde alt yapıya çok önem verdik. Şuan Şabaniye mahallesinin altyapısı tamamlanmış durumdadır. Mesele sadece bir dönem muhtarlık yapmak değil.  Ben vicdanımın sesini dinleyerek halkın iradesine saygıyı esas alarak halkımıza hizmet ettim. Günü birlik düşünmedim.  Ben 5 yıllık süre içinde yaptığım bütün işleri dosyalar halinde herkese kanıtlayabilirim. İlk göreve geldiğimde mahallenin sorunları dosyalar halinde ilgili kurumlara bizzat ilettim. İlgili kurumlarla görüşüp sorunları kendilerine aktardım. Şabaniye mahallesinde bulunan mezarlık fosseptiğe dönmüştü. Göreve geldiğimde bunu acil bir görev olarak gördüm ve sorunun çözümü için çalıştım. Belediye başkanımızın destek vermesiyle sorunu el birliği ile çözdük” dedi.

 Eski Edremit yolunu 20 metre genişlettik

Eski Edremit yolunu 20 metre genişleterek alternatif yol olarak halkın hizmetine sunduklarını söyleyen Bilir,”  2013 senesinde biz bu cadde de yüzeysel suların akıp gideceği drenajlar yaptık, alt yapısının tamamladık. Nasip olursa bütün bir alt yapı sorunu çözülen caddemizi tekrar asfaltlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Mahallemizde bundan sonra yap, yık olayı bitmiştir. Mahallemizde yaptığımız bütün işleri kalıcı olacak şekilde yaptık” diye konuştu.

Mahallemiz köy görünümündeydi

Bilir, “ Mahallemiz ilk zamanlarda resmen karanlık köyü andırıyordu. Ben göreve geldiğimden sonra elektrik konusunda ciddi derecede sorunların çözümünde bizzat bulundum. Mahallemizin genelinde 12 trafo vardı, biz göreve geldikten sonra bunlara ek olarak 17 elektrik trafosu kurdurttum. Toplam Şabaniye mahallesin şuan 29 adet elektrik trafosu bulunmaktadır. Şabaniye mahallesinde her sokak başında bir trafo görebilirsiniz. Genel kesintiler hariç mahallemde trafolarından kaynaklanan bir kesinti olmamıştır. Mahallelerimizde aydınlatma sorunu vardı, 2009- 2010 yılları arasında yine bazı muhtar arkadaşlarımız ile birlikte ilgili bakanlığa giderek, siyasilerimizin desteği ile bütün Van’ı aydınlatacak düzeyde sokak lambaları takılmasını sağladık. Kendi mahalleme de yaklaşık bin tane sokak lambası taktırdım. Mahallemiz için ciddi uğraşlar sonucu Eski İpekyolu devlet hastanesinin yanına PTT şubesi getirttirdik. Depremden dolayı İpekyolu devlet hastanesinin kapanması söz konusu idi, biz muhtarlık olarak, azalarım olarak, vatandaşların desteğini de alarak bu hastanenin kapanmaması için çabaladık. Biz hep birlikte bunu da başardık ve kapanmasını engelledik şuan çocuk hastanesi olarak hizmet vermektedir. Tek amacım mahallemi yaşanılır bir mahalle haline getirmekti“ diye konuştu.

Mahallemin acil ihtiyaçları vardır

Bilir, “Şabaniye mahallesinin acil ihtiyacı olan hizmetler vardır. Mahallemizde sadece bir tane imam hatip lisesi var. Mahallemizde şuanda sadece bir tane sağlık ocağı var oda 9 nolu sağlık ocağıdır. Bu sağlık ocağı da çok eski bir sağlık ocağıdır ve donanımsız, potansiyele cevap vermemektedir. Mahallemizde lise ve sağlık merkezine ihtiyaç vardır. Şuandan itibaren bunlarla ilgili çalışmalarım var. Van büyükşehir olduktan sonra bilindiği üzere üç bölgeye ayrıldı. Şabaniye mahallesinin bir kısmı Edremit ilçesine bağlandı. Ulaşım sorunu bütün ilin genelinde olduğu gibi mahallemizde de var ve çalışmalarımız sonucu bununda giderilmesini sağlayacağım. Edremit ilçemize bağlanan mahallelerinin ulaşım yönündeki sıkıntıların giderilmesi kurum ve kuruluşların bu bölgelere daha yakın ve merkezi bir yerde kurulmaları gerekmektedir. Bu yöndeki taleplerimizde olacaktır “ dedi.

Halkın hizmetinde oldum

 Halkın hizmetinde olduğunu ifade eden Bilir “ 7-24 halkımın hizmetinde oldum, hiçbir zaman hizmetten kaçmadım. Şabaniye mahallesi olarak Van’ın en büyük mahallelerinden biriyiz. 16 bin 120 seçmenimiz var. Bu dönemde kazandığım takdir de mahallemizin bütün ara sokaklarını asfaltlamak çin çalışacağım.  Bizim muhtar olarak herhangi bir projemiz yok olamazda zaten, sadece mahallemizde gördüğümüz sorunları yetkili mercilere bildirip sorunların çözüm aşamasında aracı ve takipçi oluruz. Mahallemde insanların beni sevdiğine ve seçimde yine beni tercih edeceklerine inanıyorum ” dedi. 

Bakmadan Geçme