Çataklı çocukların yüzü güldü

Çatak Kaymakamlığı ile Çatak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ÇSYDV) işbirliğiyle yürütülen, ilçe genelindeki mahallelerde annesi, babası vefat eden 145 öğrenciye yönelik hazırlanan 'Çocuklarla Van'da bir gün' projesi tamamlandı.

Vansesi Haber Merkezi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  katkılarıyla gerçekleştirilen  proje kapsamında daha önce 75 öğrenciyle yapılan etkinlikler dün Van'a getirilen 70 kişilik öğrenci gurubuyla tamamlandı. Van'da ilk olarak kahvaltı salonunda 'Van Kahvaltısı' yapan öğrenciler, daha sonra yeni açılan  Van AVM'yi gezerek  sinemada film izlediler.  'Kung-Fu Panda-3' filmini üç boyutlu izleyen öğrenciler, filmin ardından hep birlikte pizza yiyerek keyfili bir gün geçirdiler.

Çatak SYDV tarafından kendilerine verilen hediye çekleriyle gönüllerince alışveriş yapan öğrenciler daha sonra Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda Vali İbrahim Taşyapan ile bir araya geldiler. Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve öğretmenlerin  bulunduğu  ziyarette, öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Taşyapan soruları yanıtlayarak öğrencilerle sohbet ederek; dersleri, okul ve aile yaşantıları ve  meslek seçimlerine yönelik tavsiyelerde bulundu. Valilik önünde öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali İbrahim Taşyapan, Mehmet Akif Ersoy'un 'Genç Safahat' kitabını hediye ettiği öğrencileri tek tek öperek uğurladı.

Yüzleri gülerek mutlu olan Çataklı öğrenciler Valilik ziyaretinin ardından Çatak Kaymakamı Hacı Asım AkgüL, Çatak SYDV Müdür Vekili Aydın Babur ve öğretmenleriyle birlikte Edremit sahilinde hep birlikte çay içerek Van Gölü manzarasıyla  fotoğraf çektirdiler.

Bakmadan Geçme