CANKURTARAN: İHALELER ŞEFFAF YAPILMIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'Türkiye'de ihaleler eşit ve şeffaf bir şekilde yapılmıyor. AKP hükümeti ihalelerde yapılan usulsüzlükleri resmen kapatmaya çalışıyor. Biz parti olarak bunu sürekli Meclis'te dile getiriyoruz. Bunun takipçisi olamaya devam edeceğiz' dedi.

Burhan Ergin 

CHP Spor Kurulu Doğu Anadolu Bölge Toplantısı kapsamında Van’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran açıklamalarda bulundu. Parti binasında yapılan toplantıya Cankurtaran’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek,  Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu ve partililer katıldı.

“VAN’IN SORUNLARINI MECLİS’E TAŞIDIK”

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van’ın sorunlarını sürekli gündemde tutuklarını belirterek, “Biz parti olarak her zaman Van’ın sorunlarını gündeme taşıdık. Çözümüne katkı sunmaya çalıştık. Bizim her ne kadar Van’da milletvekilimiz olmasa bile partimizin 132 milletvekili sürekli yanımızda yer aldı. İlimizin sorunlarını çözmek için büyük gayret sarf etti. Van’ın en büyük sorunlarından bir tanesi de stadyumdur. Sayın genel başkan yardımcımız Yasemin hanımın iki günlük Van programıyla önemli mesafeler kat edeceğimizi düşünüyorum. Ben başta sayın genel başkanıma ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesine teşekkür ederim” dedi.

“İSTANBUL VE VAN’I KARDEŞ YAPACAĞIZ”

2019 yerel seçimlerinde kazanmaları halinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’ni kardeş belediye yapacaklarını söyleyen İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, “Ankara ve İstanbul’dan Van’a selamlar getirdim. Bizim parti olarak mücadelemiz farklıdır. Biz hak, hukuk, adaletle yolumuza devam ediyoruz. Son dönemde Doğu’nun İstanbul’u diye yer alması bizleri çok mutlu ediyor. İstanbul ile Van’ı birleştirmek, kaynaştırmak için yerel seçimlerde belediye başkanı çıkarırsak, kardeş belediye olacak. Türkiye’nin ve Van’ın temel sorunu işsizliktir. Tarım ve hayvancılık bu iktidar döneminde iflas etti. Bunları canlandırmak için 7 Haziran’da elimizden kaçırdığımız iktidarı 2019 seçimlerinde geri alacağız” ifadelerini kullandı.

“BABAM VAN’DA DEVLET MEMURLUĞU YAPTI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, babasının Van’da devlet memurluğu yaptığını hatırlatarak, “Van güneşin başkentidir. Vanlılara hemşerilerim demek istiyorum. Çünkü 2 buçuk 3 yıl kadar babam Van’da devlet memurluğu yaptı. Bende o sırada Van’da yaşıyordum. Van’ı çok severim. Geçmişte düşen Van uçağında uçağı kaçıran kişiyim. O zamanlar üniversitede okuyordum. Yüreğimde öyle buruk bir acı var. Kısmetten öte yol gitmez. Demek ki daha yaşayacak günümüz varmış, bu vesileyle Van’da olmaktan son derece mutluyum. Daha önce defalarca kez Van’a gelerek, çeşitli çalışmalar yaptık. Van insanının siyasete ve hayata nasıl baktığına dair aslında oldukça geri dönüşümlerimiz var ama Van spor konusunda gün geçtikçe geriye doğru gidiyor. Van’da sporcuların sesi olmak istiyoruz. İlimizin sporunu meclise taşıyarak, çözmek için yoğun çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAHÇELİ, PARTİSİNİ BİTİRDİ”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermesini eleştiren Cankurtaran, “Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanına desteğine değinmek istiyorum. Ülkücüler senelerdir devletin başına devlet gelecek dediler ama Sayın Bahçeli devletin başına Erdoğan gelecek dedi. Tarihte ilk kez böyle bir şeye tanık oluyoruz. Bahçeli bu davranışıyla hem kendi partisini bitirmiş oluyor, hem de senelerdir aleyhinde konuştuğu Erdoğan’a sınırsız bağlılığını ifade ediyor” diye konuştu.

“İHALELER USULSÜZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR”

Türkiye’de ihalelerin eşit ve şeffaf bir şekilde yapılmadığını söyleyen Cankurtaran, “Türkiye gelir adaletsizliğinde yüzde 32’yle Çin ve Hindistan’dan sonra dünya üçüncüsüdür. Ülkemiz gelir dağılımında had safhada, bunun ilacı sosyal demokrasidir. Resmi rakamlara göre 16 milyon 328 vatandaşımız yoksuldur. Yine 2017 yılının resmi rakamlarına baktığımızda milyonerler kulübüne 18 bin kişi katılmış, kim bu milyonerler? Emin olun ki ihaleleri bedelinden çok fazlaya alan yandaşlardır. AKP’nin yarattığı yandaşlardır. Hiç şüpheniz olmasın bu 18 bin milyonerin yüzde 90’ı AKP’nin yandaşlarıdır. Bakın Türkiye’de ihaleler eşit ve şeffaf bir şekilde yapılmıyor. AKP hükümeti ihalelerde yapılan usulsüzlükleri resmen kapatmaya çalışıyor. Biz parti olarak bunu sürekli Meclis’te dile getiriyoruz. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. AKP kendi döneminde zengini daha zengin, fakiri daha fakir yaptı. AKP resmen fakirden alıp zengine veren bir parti haline geldi. AKP ülkede öyle bir baskı kurdu ki, kiminin sesini parayla kesiyor, kiminin sesini baskıyla, yoksulun sesini de din, millet, vatan söylemleriyle kesmeye çalışıyor. Asgari ücret bin 600 TL olduğu içinde ‘beğenilmemiş elinize, yüzünüze dursun’ deniliyor. Asıl ülkeyi soyanların eline, yüzüne dursun. İhalelerde yapılan usulsüzlüklerin hepsi ortaya çıktı” dedi.

“SELAM VERDİĞİ YERDEN BORÇLU ÇIKIYORUZ”

Hükümetin son dönemlerde yurt dışından yaptığı et ithalatına sert tepki gösteren Cankurtaran, “Sırbistan, Sudan, Fransa’dan et alacakmışız,  Cumhurbaşkanı nereye gitse oradan borçlu dönüyor. Cumhurbaşkanının selam verdiği yerden borçlu çıkıyoruz. Bir yere gitmesin de daha fazla borçlu çıkmayalım. Amerika’ya gidiyor yolcu uçağı alıyor. Rusya’ya gidiyor S400 alıyor, Sırbistan, Sudan, Fransa’dan et alıyor. Bulgaristan’a gidiyor saman alıyor. Ya sayın cumhurbaşkanım lütfen gitmeyin. Selam verdiğimiz yerden borçlu çıkıyoruz. Sırbistan’da dedi ya ben eti Müslüman kesimden alıyorum. Peki, Fransa’dan kimden alacaksınız?  Van bir zamanlar hayvancılıkta, tarımda çok iyi yerlere gelen bir ilimizdi. Fakat son dönemlerde bu kadar et ithalatı ve hayvancılığa hiçbir teşvikin verilmemesinden dolayı tarım ve hayvancılığın sürekli gerilediğini görüyoruz” diye konuştu.

“VAN DOĞUNUN GÜLÜDÜR”

Van’ın Doğu’nun gülü olduğunu söyleyen Cankurtaran, “Ancak son yıllardaki ilgisizlik bu gülü soldurmaya başladı. Van için önem arz eden projeler halen bitirilemedi. Van-Şırnak Karayolu’nun bitirilerek Van’ın Irak pazarına ulaşmasının Van halkı için önemini biliyoruz.  AKP’nin yanlış imar politikasıyla birlikte artan çarpık yapılaşma pek çok şehir gibi Van’ı da tehdit ediyor. Bu sorun Van Gölü’nün kimi yerlerinde kirlenme sorununu da birlikte getirmektedir. Van’ın çok büyük bir turizm potansiyeli bulunuyor. Özellikle İranlılar için burası bir nefes alma durağı. Buna karşın turizm yatırımları ve teşvikleri son derece yetersiz. Türkiye’de turizm denildiğinde yalnızca Antalya-Muğla-Aydın akla gelmemeli. Ciddi bir destek verilirse Van, turizmde Ege illerine rakip olabilir. Bunun için Van Sahil Yolu projesinin de bir an önce tamamlanması ve Van’a uçak seferlerinin artırılması da şarttır. Turizmin ve hayvancılığın desteklenmesi pek çok ilimiz gibi bu ilde de kronik hale gelen işsizliği rahatlatacaktır. CHP olarak Van’ın ve Vanlıların sorunlarının çözümünün takipçisi olacağız” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme