• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir'den otobüs duraklarında boyama çalışması

Büyükşehir'den otobüs duraklarında boyama çalışması

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinde kalitenin ve verimliliğin artırılması amacıyla bir dizi çalışmalar yürütüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir içi ulaşımda halk otobüsleri ve dolmuşların kullandığı yolcu indirme, bindirme durakları ve yol kenarı ceplerinin bulunduğu şeritlerde boyama çalışmaları başlattı.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, toplu taşıma faaliyeti hizmet kalitesinin artırılması amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, durakların bulunduğu yol şeritleri otobüs durak yeri boyama çalışması başlattı. Bu çalışmayla toplu taşıma faaliyetinde verilen hizmet kalitesinin artırılmasının yanında trafikte geçen seyahat sürelerinin kısaltılması, trafik güvenliği ve trafik akışının sürekliliğinin sağlanması hedeflenirken, vatandaşların araçlarını park ederken söz konusu alanlara dikkat etmeleri istendi. 

Yapılan açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında otobüs durak yerleri beyaz renkli reflektör çizgilerle işaretleniyor. Kullanılan boyalar yüksek dayanımlı, çift bileşenli ve gece görünürlüğünü arttırıcı özellikte. Böylece otobüslerin durak alanlarına rahatça yanaşması, trafik akışının devamlılığının sağlanması ve seyahat sürelerinin kısaltılması hedefleniyor.

Büyükşehir'den otobüs duraklarında boyama çalışması

Çalışmaların trafiği aksatmamak ve vatandaşlara rahatsızlık vermemek amacıyla yürütüldüğü belirtildi. Yetkililerin vatandaşlardan talebiyse, çalışma yapılan alanlara araçlarını park etmemeleri. Aksi takdirde otobüslerin durak alanlarına yanaşması zorlaşacak ve trafik akışı engellenerek zaman kaybına neden olacaktır.

Maraş Caddesi'nden başlatılan boyama çalışmalarının kent genelinde bulunan ana caddelerde uygulanacağı ifade edildi. Yetkililer daha önce vatandaşlardan gelen otobüslerin durak yerlerine yanaşmada park eden araçlar yüzünden trafiğin aksaması yönündeki şikayetler, bu adımın atılmasını sağladı.

Boyama çalışmalarının, trafiği aksatmamak ve vatandaşlara rahatsızlık vermemek için günün uygun saatlerinde yürütüldüğüne işaret edildi. Bu kapsamda vatandaşların çalışma yapan ekiplere yardımcı olmaları için araçlarını boyama yapılacak alanlara bırakmamaları ifade edildi.

Büyükşehir'den otobüs duraklarında boyama çalışması

TRAFİK AKIŞI ENGELLENMEYECEK

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, boyama çalışmalarının Maraş Caddesinden başlayarak kent genelinde mevcut caddeleride kapsayacak şekilde uygulanacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın otobüslerimizin yollarda durarak trafiği aksatmalarından dolayı iletmiş oldukları şikayetlerden yola çıkarak durak alanlarında otobüslerin yolcu indirme, bindirmeleri için yanaşacakları alanları boyamaya karar verdik. Vatandaşlardan isteğimiz bu boyalı alanlara araçlarını park etmemeleri. Bu şekilde otobüsler de duraklara rahatça yaklaşıp trafik akışını engellemeyecek. Boyama çalışmalarımız sürecek" diye konuştular.

Bakmadan Geçme