• Haberler
  • Güncel
  • Büyükşehir, Gevaş’ta asfalt çalışmasına başladı

Büyükşehir, Gevaş’ta asfalt çalışmasına başladı

Van Büyükşehir Belediyesi sezon içerisinde startını verdiği asfalt çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi çalışmalar kapsamında Gevaş’ta çok sayıda kırsal mahallenin yollarını ilk defa asfalt ile buluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, 2016 yılı çalışmaları kapsamında sürdürdüğü yol çalışmalarını kentin birçok ilçesinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi çalışmalar kapsamında Gevaş’ta çok sayıda kırsal mahallenin yollarında asfalt çalışmasına başladı. Kırsal mahallelerde başlattığı asfalt çalışması ile birçok mahallenin yollarını ilk defa BSK sıcak asfalt ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları kış ayına kadar sürdürerek, Gevaş’ta belirlenen tüm yolların asfalt çalışmasını tamamlayacak. Yine birçok kırsal mahallenin sathi ve stabilize çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu yollarda başlatılan çalışmaların ardından asfalt çalışmasına başlayacak.

Gevaş’ın kırsal mahallelerinde 25 kilometre asfalt çalışması yapıldı

Gevaş’ta bulunan Aladüz, Abalı, Atalan, Kuşluk, Dövecik, Dokuzağaç, Görünfü ve Uyral mahallelerinde asfaltlama çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, belirlenen mahallelerde şu ana kadar 26 kilometre BSK sıcak asfalt döktü. Birçok mahalle ilk defa BSK sıcak asfalt ile tanışırken, ekipler çalışmalar kapsamında sel ve su taşkınlarına karşı ise yollarda menfez çalışması da yapıyor. Çalışmaları çok sayıda ekip ile sürdüren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden mahalle sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya teşekkür etti.

Bakmadan Geçme