Bozkurt OSB Başkanlığına İddialı Geliyor

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi yaklaşan seçim öncesi iftarda buluştu. Mevcut OSB Başkanı Necmettin Çok ve yönetimi yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Sanayici Şemsettin Bozkurt 25 Temmuz günü yapılacak OSB seçiminde yönetim kurlu ile birlikte aday olduğunu söyledi.

Rıdvan CAN

Van Organize Sanayi Bölgesi OSB seçim yarışı iftar yemekleriyle başladı. 25 Temmuz günü yapılacak olan OSB yönetimine aday olduğunu açıklayan Şemsettin Bozkurt, yönetimi ve üyelerin katılımıyla Erciş yolu üzerinde bulunan Büyükşehir Lokantasında düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.İki yılık dönem için Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı için üç adayın yarışacak. Başkan adaylarından Şemsettin Bozkurt’un İftar yemeğinde bir araya gelen birçok sanayici seçim öncesi istişare toplantısı yaparak sorunlarını görüştü.

“Aday değilim"

İftara katılan OSB Başkan Necmettin Çok ve yönetimi kurulu işlerinin yoğunluğundan dolayı yönetim olarak almış oldukları karar doğrultusunda yeni dönemde aday olmayacağını, seçimde Şemsettin Bozkurt ve ekibini destekleyeceklerini açıkladı.

“Birlik ve beraberliğimiz bozulamasın”

Kararını açıklayan OSB Başkan Necmettin Çok, "işlerimizin yoğunluğundan dolayı önümüzdeki dönem aday olmayı düşünmedik. Sizlerle birlikte birçok başarılı projelere imza attık. Halen devam eden birkaç projemiz var. İnşallah önümüzdeki dönem için seçilecek arkadaşlar bu projelerin devamını getirir. Ben şahsen Şemsettin Bozkurt ve ekibine güveniyorum. Hangi arkadaş seçilirse seçilsin hepsi bizim için aynıdır. Bizim tek isteğimiz Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları arasındaki birlik ve beraberliğin bozulmamasıdır" diyerek şimdiye kadar kendilerine destek veren bütün sanayicilere teşekkür ettiğini vurguladı.

“Yatırımcılar arasında ayırım yapmadan hareket ettik”

Daha sonra söz alan başkan yardımcısı Fazıl Kaplan, iki yıl boyunca OSB için önemli işler yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Görev yaptığımız sürece bize verilen sorumluluk bilinci ile hareket etmeye özen gösterdik. Başkanımız Necmettin Bey ile birlikte, her zaman en iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesiyle hareket ettik. İlimiz için önemli bazı projeleri gerçekleştirdik. Rahatsızlığımdan dolayı bu dönem yönetimde yer almadım. Önümüzdeki iki yıllık dönem için görev alacak olan arkadaşlara başarılar diliyorum. Şimdiye kadar bizde destek olduğunuz hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

“Başarılı işlere imza atacağız”

OSB başkan adayı Şemsettin Bozkurt, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında aday olma gerekçelerine vurgu yaparak şunları söyledi: "Şimdiye kadar çok başarılı ve güzel hizmetler sunan mevcut OSB Başkanımız Necmettin Çok ve yönetim kurulu üyelerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Kendileri bu dönem aday olmak istemediler. Bu görevi biz layık gördüler ve bizim yanımızda ye alacaklarını ifade ettiler. Bizlerde oluşturduğumuz yönetimimizle bu göreve layık olmaya çalışacağız. Rabbim bizleri sizlere karşı mahcup etmesin. Yarıda kalan projelerin hayata geçmesi konusunda tüm gücümüzle çalışacağız. Kimsenin şüphesi olmasın, Amacımız bu iftar sofrasında bir araya gelmek ve birbirimizi tanıma fırsatını bulmaktır. Bize karşı aday olan arkadaşlarımızı da davet ettik. Sonuçta hepimiz aynı yerde hizmet veriyoruz. Birlik olmamız lazım. OSB başkanlığı görevi bize nasip olursa, inanıyorum hep birlikte güzel ve başarılı işlere imza atacağız. Bu güce sahip olduğumuza inanıyoruz. Davetimize icabet ederek, bizimle aynı sofrada iftar açma nezaketinde bulunan siz değerli dostlarımıza teşekkür ediyorum"

Program daha sonra seçim süreci OSB sorunları üzerine soru cevap şeklinde sohbetle devam etti.

Bakmadan Geçme