Bekir Kaya: Halkımıza Söz Veriyorum

BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bekir Kaya Tuşba’da 60 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

Vansesi Haber Merkezi 

Tedbir kararı koydurduk

Mahalle muhtarlarıyla buluşma toplantısında konuşan Barış ve Demokrasi Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, " Biz geçen dönem yapılan yolsuzluklar ile ilgili açtığımız davalarla o yönetimden bir çoğunun mal varlığına tedbir kararı koydurduk. Biz hiçbir şekilde bunları dile getirmek istemedik. Ama bazı ahlak yoksunları 'bizim geçmiş 5 yılımız çok temizdir' deme cesaretini gösteriyorlar. Savcılık o hırsız çetesi ile ilgili dosyaya gizlilik kararı koydurmuş ve işlem yapmıyor. Bu durumu ne basın, nede STK'lar dile getirmiyor, peşine düşmüyorlar" dedi.

 

BDP Eş Başkan adayları Tuşba’da 60 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, Tuşba Eş Başkan adayı Hadice Günel ve Tuşba BDP İlçe yönetimi katıldı. Elit Düğün Salonu'nda gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Bekir Kaya, gündemdeki konulara değindi.

Yalan dönüyor

Seçim vaatlerinin havada uçuştuğu, Van'ın baştan sona altın ile kaplamaya başladığı, Artos'tan Erek Dağı'na teleferiklerin yapıldığı, Edremit'ten Üniversiteye köprülerin kurulmaya başlandığı bir seçim süreci yaşadıklarını belirten Kaya, bunca yalanın döndüğü bir yerde BDP olarak kendilerini bu siyasi ahlakın dışında tuttuklarını söyledi.

Belediyeleri bir emanet olarak kabul ediyoruz

5 ay önce temellerini attıkları ve Eylül 2014 tarihinde birinci etabı bitecek olan projelerinin bazılarının seçim projesi olduğunu hatırlatan Kaya, "Onlara 'Rojbaş' demek lazım. Biz onların temelini atmışız. Birinci etabı 2014 Eylül'ünde bitiyor. Biz hiçbir zaman yapamayacağımız bir şeyin sözünü bu topluma vermeyiz. Biz toplumun menfaatine ve faydasına olmayan toplumca kabul görmeyen, toplumun rızasını almadığımız hiçbir iş için bu halkın kaynaklarını harcamayacağız. Hepinizin huzurunda bütün Van kamuoyuna bunun sözünü veriyoruz. Belediyeleri bir emanet olarak kabul ediyoruz. Bu toplumun bu halkın bize temsil ettiği emanet olarak kabul ediyoruz. Ben ve şu an eş başkanlığa aday olduğumuz bütün arkadaşlarım adına bu emanete ihanet etmeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Belediyelerin bütçesine bir kuruş para varsa büyük şehrin bütçesine bir kuruş para gelecekse, o para Van’da yaşayan bir milyon yetmiş bin insanın hakkı vardır. O hakkı canımızdan malımızdan daha imtinalı kullanacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu. Kentin birçok sorununun devam ettiğini, ancak bunların çözülmesi için 5 yıl boyunca çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Kaya, maddi ve manevi olarak tüm hesaplara halka verdiklerini belirtti.

 

Başbakan'ın Van'a gönderdiğini iddia ettiği paralar ile ilgili kentteki hiç kimsenin bir bilgisinin olmadığını belirten Kaya, bu paranın gelip gelmediğini bile bilmediklerini söyledi. Kaya, konuşmasına şöyle devam etti; "5 yıllık bir AKP belediyeciliği dönemi vardı. İhale yapmadan, ilana çıkmadan, trilyonlar usulsüzce harcandı. Biz açtığımız davalarla o yönetimden bir çoğunun mal varlığına tedbir kararı koydurduk. Biz hiçbir şekilde bunları dile getirmek istemedik. Ama bazı ahlak yoksunları 'bizim geçmiş 5 yılımız çok temizdir' deme cesaretini gösteriyorlar. Bizim belediye meclisinde kurduğumuz inceleme komisyonu raporunu yanlı bulanlar, aynı raporun benzerinin ticaret bakanlığının müfettişinin raporunda da görebilirler. Ama o rapor 2010 yılından beri bir savcının dolabında kilitli bir şekilde duruyor. Tek bir işlem yapmıyor. Ama aynı raporda 30 trilyon üzerinde usulsüzlükten bahsediliyor.Savcılık o hırsız çetesi ile ilgili dosyaya gizlilik kararı koydurmuş. Bu durumu ne basın, nede STK'lar dile getirmiyor, peşine düşmüyorlar. Bu yapılanlar her gün bangır bangır dinden ahlaktan, dürüstlükten, insanlıktan bahsedenlerin yönetiminin olduğu dönem yapılan işlerdir"

Van halkına ve kendilerine güvenin tam olduğunu söyleyen Kaya, 5 yıl boyunca depremler, tutuklamalar ve baskılar yaşadıklarını ancak herşeye rağmen AKP'nin 5 yıl önceki döneminden üç kat daha fazla çalışma yaptıklarını belirtti.

Halkın parasıyla yaptım

Kaya" Hiçbir kamu görevlisinin ben yaparım, ederim, yaptım, ettim deme hakkına sahip değildir. Hiçbir belediye başkanı kendi cebindeki parayla bu işi yapmıyor. Bu para halkın parasıdır. Biz sadece bu halkın menfaatini ve bu halkın iyiliğine inandığımız şeyleri yapmaya, sizlerle birlikte, sizleri dahil ederek yaptık. Yerel temsil ve yerel katılım bizim için çok önemlidir. Halkın il temsilcisine belediye başkanlarıdır ne de milletvekilleridir. Halkın il temsilcisi muhtarlardır. Belediyecilikte başarılı olmak istiyorsanız, belediyecilikte iş yapmak istiyorsanız sizin mutlak suretle halkın yerel ve ilk temsilcisi olan muhtarlarla ortak çalışmak zorundasınız. Onları dinlemek zorundasınız, onlarla diyalog kurmak zorundasınız. Umarım bundan sonraki süreçte hep beraber kentimiz için, kendimiz için, geleceğimizin için güzel şeyler yapacağız" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme