BDP 14 Belediye’nin 12’sini kazanmıştır

BDP Muradiye ve Erciş seçim gezilerine katılan Mersin Toros Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer BDP’nin Van’da 14 belediyenin 12'sini açık ara ile kazandığını ileri sürdü.

Vansesi Haber Merkezi

Barış ve Demokrasi Partisi Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Erciş ve Muradiye ve Ünseli beldesinde düzenlenen toplantılara katıldı.

Ünlü Yazar Yaşar Kemal'in beldesinde Kaya'yı yüzlerce kişi alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Kaya, "İnanırsak başarırız" dedi. Mersin Toros Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer yaptığı konuşmada BDP'nin şuan itibariyle 14 belediyenin 12'sini açık ara ile kazandığını ileri sürdü.

Erciş'i kazanmışız

Toplantıda ilk konuşan Diba Keskin, seçimin genel seçim havasında geçtiğini söyleyerek, seçimlerden sonra Kürtlerin kaderinin de belirleneceği ve seçim sonucunun Kürt baharına çevrileceğini söyledi. Halkın kendi öz gücüyle bir yönetim oluşturacaklarını aktaran Keskin, amaçlarının sadece belediyeyi kazanma meselesi olmadığını söyledi. Erciş Belediyesini kazandıklarını söyleyen Keskin, kimsenin seçim soncundan bir kuşkusunun olmaması gerektiğini belirtti.

Her kuruşun hesabını vereceğiz

BDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, temel felsefelerinin 'kendimizi de kentimizi de biz yönetiyoruz' sloganı olduğunu belirterek, belediye yönetimlerini üç temel felsefe üzerine kurduklarını söyledi. Bunun şeffaflık, herkese eşit hizmet ve katılımcılığın olduğunu aktaran Kaya, "Bu kentte yaptığımız tüm iyi şeyler bu halkın eseri, yaptığımız eksiklikler ise ben ve belediye yönetiminin eksikliğidir. Başından beri söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Halkımız, kendi belediyelerini kendileri yönetecek. Bugüne kadar yapmaya çalıştığımız şey budur. Bundan sonrada halkımızda halkımızı katarak yapacağız. Belediyeye gelen her kuruşun hesabını siz halkımıza vereceğimizin sözünü veriyoruz. Bu para sizin, bu halkın parasıdır" dedi. Kaya, seçimlerin hemen ardından çalışmalara başlayarak, kentin biriken sorunlarına çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Burası bizim ülkemiz

BDP Muradiye Ünseli beldesi halk toplantısına Bekir Kaya,  Toros Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, Muradiye Eş Başkan adayları M. Ali Tunç, Safure Güneş ile çok sayıda kişi katıldı. Muradiye’de konuşan Kaya, en büyük projelerinin halkın ortaya koyduğu projeler olduğunu belirterek, Van ve tüm ilçelerinde halkın hak ettiği çalışmaları yapacaklarını belirtti. "İnanırsak başarırız" diyen Kaya, köylerin, ilçelerin ve kentin önemli sorunlarının olduğunu bu sorunların çözümü için el birliği ile çalışacaklarını söyledi. Kültür sanat, kadın, sosyal çalışmalar, yol, su sorunları mutlaka çözeceklerini belirten Kaya, "Biz sadece merkezin değil, bir milyon 70 bin kişinin sorumluluğunu üstleneceğiz. Bu kadar büyük nüfusa karşı bir sorumluluğumuz var. İnşallah biz asla halkımıza karşı mahcup olmayacağız. Hiç kimse küçük hesaplar peşine düşmesin. Bizim halkımızdan beklentimiz yüzde 50 oy değil, yada belediye başkanlığını kazanmak değildir. Bizim beklentimiz en yüksek çıtayla çıkmaktır. Burası bizim ülkemiz, burada ki kaynaklarımız hepimize yetecek kadar çoktur. 30 Mart’ta halkımızla birlikte üretip, halkımızla birlikte kazanacağız" dedi.

BDP bu devrimi gerçekleştirmiştir

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Özer, BDP'nin kadın eş başkan adaylarını görünce Kürt hareketinin kadına verdiği değeri gördüğünü söyleyerek, bunun bir devrim olduğunu belirtti.  Bunun az buz bir durum olmadığını söyleyen Özer, " Bir ülkede, bir toplumda kadın kalkınmanın öncüsü olmamış ise bu ülke asla gelişmez. BDP bu devrimi bu ülkede gerçekleştirmiştir. Türkiye'de sistem tıkandı. Bundan tek çıkış yolumuz kalkınmamızı gerçekleştirmektir. Bunu gerçekleştirmenin tek yolu ise Kürt sorunun çözümüdür. Kürt sorunun çözümü bizim için en büyük projedir. Bu halk barış sürecine destek vermeli ve bu işi geciktirenlere en iyi yanıtı vermeliyiz" dedi. Özer, halka çağrıda bulunarak, BDP adaylarına sahip çıkmalarını istedi.

BDP 14 belediyenin 12'sini kazanmıştır

Özer , "Burası bizim ülkemiz, bizim topraklarımız. Dünya'nın neresine gidersek gidelim döneceğimiz yer burasıdır" dedi. BDP'nin toplantılarına katıldığını ve büyük ilham aldığını söyleyen Özer, gittikleri her yerde Kürt halkının müthiş uyanışına tanıklık ettiklerini belirtti. BDP'nin, Kürt hareketinin bir devrimi gerçekleştirdiğini söyleyen Özer, "Kürt hareketinin bu mücadelesi ve geldiği nokta az buz bir yer değil. Bugün BDP'nin ortaya koyduğu siyaseti biz öğrencilerimize anlatıyoruz. Bu nedenle sahip çıkın. Diğer partilerin adayları devleti bir ganimet olarak görüyor. Trilyonlarca lira masraf yapıp seçime giriyorlar. Peki bu adaylar 5 yılda bu trilyonlara nasıl telafi edecekler? Hepimiz nasıl telafi edeceklerini iyi biliyoruz" dedi. Van Belediyesi'nin 5 yıllık çalışmaları ve ortaya koyduğu duruşun herkes için anlamlı bir örnek olduğunu söyleyen Özer, BDP'nin 14 belediyenin 12'sini şuan itibariyle kesinlikle açık ara ile kazandığını söyledi.

Beldemize hizmet gelmedi

Beldelerinde 20 yıldır hiçbir hizmet gelmediğini ileri süren Ünlü Yazar Yaşar Kemal'in kuzeni H. Musa Yaşar, " Ne caddelerimiz, ne yollarımız, ne suyumuz, ne altyapımız hiçbir şeyimiz bugüne kadar yapılmadı. Artık bu beldeye el atmalarını istiyoruz" diye konuştu.  

 

Bakmadan Geçme