• Haberler
  • Ekonomi
  • Başvurana devlet 1250 lira maaş bağlayacak: Bir tek bu şart aranacak

Başvurana devlet 1250 lira maaş bağlayacak: Bir tek bu şart aranacak

Aile Destek Programı, ekonomik zorluk içindeki ailelere yönelik devlet tarafından sağlanan maddi destek programı olarak dikkat çekiyor. Şartları sağlayanlara her ay 1.250 TL destek veriliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı çerçevesinde belirli şartları karşılayan vatandaşlara yönelik her ay düzenli olarak 1.250 TL destek ödemesi gerçekleşiyor. 


AİLE DESTEK ÖDEMESİ

Aile Destek Ödemesi, maddi olarak sıkıntı çeken ailelere devlet tarafından ödenen sosyal yardım programıdır. Bu program kapsamında, belirli kriterleri taşıyan ailelere düzenli aralıklarla maddi destek sağlanmaktadır.


NASIL BAŞVURULUR?

Aile Destek Programı'ndan yararlanmak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapabilirler. 

Başvurular, hane halkının gelir durumu, çocuk sayısı, engelli birey sayısı gibi kriterlere göre değerlendirilir. Başvuru sürecinde istenen belgeler genellikle gelir durumunu doğrulayan belgeler, nüfus kayıt örneği gibi evraklardır.


NASIL BELİRLENİR?

Aile Destek Programı ödemeleri, hane başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenen tutarlardan oluşur. İşte, bu gelir aralıklarına göre ödeme tutarları:

450 TL ve altı gelire sahip aileler: 1.250 TL
450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı gelire sahip aileler: 1.100 TL
911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı gelire sahip aileler: 950 TL
1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az gelire sahip aileler: 850 TL

Bakmadan Geçme