Atacan: Küresunni Aileleri Hiçe Sayılmıştır

Van’da AK Parti aday listesine tepki gösteren Küresunniler Düşünce Platformu, 7 Haziran seçimlerini boykot edeceklerini bir kez daha toplantı yaparak dile getirdiler.

İlhan Siyahtaş

Küresunniler Düşünce Platformu, bir restourantta basın toplantısı düzenledi. Küresunniler Düşünce Platformu dayanışma toplantısında bir araya gelerek, tepkilerini güç birliği ile bir kez daha sergilediler.  Yoğun katılımın olduğu toplantıya, AK Parti’den milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen 7 AK Parti’li İstifa eden belediye meclis üyeleri kanaat önderleri ve aile büyükleri katıldı.

100 yıllık küresunni tarihinde en büyük onurlu duruşu sergilediklerini dile getiren Küresunniler Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, halkları için istifalarını gerçekleştiren meclis üyelerine kanaat önderlerine teşekkür ediyorum” dedi.

‘Aileler Hiçe Sayılmıştır’

AK Parti kurulduğu günden bugüne AK Parti’ye destek olduklarını belirten Atacan  “Bu seçimde bizler gibi birçok aileyi çantada keklik görülerek, kirli yapılar tarafından yok sayılmıştır.  7 aday adayımız ve birçok aileyi temsil eden adaylarımız Temayül yoklaması STK görüşmeleri kamuoyu araştırmaları hiçe sayılarak listeye girilmemesi için büyük çaba sarf edenlere inat 7 Haziranda seçimi boykot edeceklerini bir kez daha yeniliyorum” dedi.  

‘Kirli Tekliflerin Önüne Geçtik’

Atacan “Keskin sirke köpüne zarar, Bunlar blöf yapıyorlar Nasıl olsa üç gün sonra geri dönerler, gidecekleri yerleri yok gibi yönetici vasfına uygun olmayan söylemler geliştirerek, bizleri partiden uzaklaştırmışlardır. Kendilerini yok sayanları bertaraf etmek için boykot kararı aldık. Derdimizi anlatabilecek tüm mercilere ulaştık, ancak bir sonuca varamadık. Tehditvari söylemler ile karşılaştık. Bu haksızlık karşısında ailemiz boykot kararında kenetlenmiş ve böl, parçala ve yönet mantığı ile kirli tekliflerinin önünü de kesmiştir” diye konuştu.

Bakmadan Geçme