81 İlin 81 İş Kadını Van’a Geliyor

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi, '81 İl'de 81 Topuk Projesi' kapsamında ticaret yapmak ve kadın girişimcilere destek olmak hedefiyle 14 Mart 2015-25 Nisan 2015 tarihleri arasında ilk ziyaretlerini Van'a gerçekleştirecek. Ticaret yapan 60 kadın Van'da “Shopping Fest’te stantlar açacak.

Rıdvan Can

İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi, Türkiye'deki girişimci kadınları kapsayan "81 il’de 81 Topuk Projesi" ile farklı illerden tüccar kadınlara yeni işbirliği imkanları yaratmak amacıyla 81 ilden girişimci kadınları Van’da buluşturacak. Bu amaçla 60 ticaret yapan kadın Van'da düzenlenecek “Shopping Fest’te (sosyal, kültürel etkinlik ve  gösterilerin yer aldığı indirim festivali) stantlar açacak.

 

Projeyle İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi üyeleri arasından her ilden bir temsilci temsil ettikleri illerdeki tüccar kadınlarla İzmir'deki girişimci kadınlar arasında köprü görevi görüyor. Ticari zincire dahil olan kadınlar birbirleriyle iş yaparak ticari faaliyetlerini daha da geliştiriyor.

 

Odabaşı; Van'ın yarısını aktif yapmayı hedefliyoruz..

 Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Semra Odabaşı Van’ın kadınların ticaret yapması için son derece zor bir bölge olduğunu belirterek, "Van'ın nüfusunun yarısı kadın, yani Van'ın yarısı ticarette aktif, yarısı ise pasif. Benim hedefim pasif olan kadın grubunu harekete geçirmektir. Diğer is kadınları ile ne yapabiliriz diye araştırmalar yaparken İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi'nin çok başarılı çalışmalar sergilediğini, kadınların biraraya geldiğini ve bunun da ticarete yansıdığını gördüm. İzmir'de başarılı olan iş kadınları, bölgemizdeki iş alanlarına tecrübelerini aktararak, kadınları harekete geçerek ekonomiye katkı koymasını sağlayacak" dedi. 

Mikrodan makroya

Tüccar kadınlar olarak en önemli hedeflerinin kadınların ekonomik olarak kalkınmaları olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı da şunları söyledi:

 "İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi olarak 81 İl'de 81 Topuk Projesi'ne imza attık. Hedef tüm konsey üyelerimizin birbirleriyle ticaret yapılarını sağlamaktır. Projemizle ülkemizdeki tüm is kadınlarının birbirleri ile ticaret yapabilmelerini, yeni ortaklıklar kurabilmelerini hedefliyoruz. Çalışmamızda mikrodan makroya yöneldik. Yani önce ülkemizi bölgelere, daha sonra bölgelerimizi şehirlerimize ayırarak, Konseyimizden bölge sorumlularımızı ve şehir görevlilerimizi belirledik. Arkadaşlarımız da canla başla çalışarak Edirne'den Van'a kadar tüm iş kadınlarımıza ulaştılar. Bu çalışmamızın ilk aşamasıydı. Şimdi diğer şehirlerde yer alan işkadınlarından projemizde yer almak istediklerine dair yansımalar alıyoruz. En kısa zamanda bölgelerden en fazla başvuruda bulunan illere ziyaretlerimiz başlayacak. Bu illere o bölgedeki diğer şehirlerde yer alan işkadınlarını da davet edeceğiz. Artık; diğer şehirlerde yaşayan iş kadınlarının da Konseyimiz ile ticari sosyal ve ekonomik alanlarda koordineli olarak çalışmalarını sağlayacak, ticaret hacmimizi geliştirecek ve bu bağlamda gerekli network ağını oluşturacağız" dedi.

60 kadın stant açacak

Bu proje için ilk ziyaret edilecek ilin neden Van olduğunu anlatan Nardalı, "Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Komitesi internet ve medyadan projemizi takip edip bizimle bütün olmak istediklerini söylediler. İlk defa 60 ticaret yapan kadın Van'da bu amaçla birlikte olacak. Kadınlarımız Shopping Fest yapıp stantlar açacak" diye konuştu.

Bakmadan Geçme