300 ÇOCUK DİŞ TARAMASINDAN GEÇTİ

Van’ın Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Memur-Sen TOKİ’de ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

TOKİ yönetiminden gelen talep üzerine 06-12 yaş grubu 300 çocuk ağız ve diş kontrolünden geçirildi. Diş Hekimi Cihat Türkoğlu tarafından ağız ve diş sağlığı taramasından geçen çocukların durumu teker teker not ettirilerek dişleri sorunlu olan çocuklar ise tedavi için Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendirildi. Taramadan sonra çocukların velileriyle görüşerek diş sağlığı konusunda bilgilendiren Türkoğlu, “Genelde çocukların diş çürüklerinin çok yüksek derecede olduğunu görüyoruz. Bizler de çocukların ağızlarında tespit ettiğimiz durumları değerlendirip, sağlık merkezimizde müdahalesinin yapılması için ailelerine bilgi veriyoruz" şeklinde konuştu.
Edremit İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Bilici ise, Memur-Sen TOKİ yönetimi tarafından gelen talep üzerine ağız ve diş sağlığı taraması başlattıklarını ifade ederek, ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Yapılan taramada dişleri kötü durumda olan çocuklarla beraberinde gelen velilere önerilerde bulunduklarını ifade eden Bilici, “Ağız ve diş sağlığı vücutta büyük sorunlar çıkarıyor. Bu nedenle erken tedavi etmek ve önlemini almak için böyle bir çalışma yaptık. İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’dan da gereken tüm destekleri aldıktan sonra kurduğumuz bir organizasyonla 6 bin kişilik bir yerleşim yeri olan Memur-Sen TOKİ’de ağız ve diş sağlığı taraması başlattık” dedi.
Geç kalınmış ağız ve diş hastalıklarının sadece ağzı ilgilendirmediğini vurgulayan Bilici, “Geçici bir süreçten sonra vücutta büyük rahatsızlıklar meydana getiren ağız ve diş hastalıkları özellikle şeker, kalp ve hipertansiyon hastalıkları belirtilerinin habercisi olmaktadır. Bunun yanında erken tedavi edilmeyen ağız ve diş sağlığı, sonraki süreçte hem maliyet bakımında çok yüksek fiyatlara sebebiyet vermekte hem de geri dönüşümü olmayan kayıplara da sebep olmaktadır. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak amacımız, bu tür hastalıkların erken teşhis ve tedavilerin önemsenmesini sağlamak, bunun yanında ağız ve diş sağlığı hakkında farkındalık oluşturmaktır” şeklinde konuştu.
Memur-Sen TOKİ Yöneticisi Ahmet Yazıcı da, Edremit İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne ağız ve diş sağlığı konusunda yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
Diş taraması sonrası tüm çocuklara diş macunu ve fırçası dağıtıldı.

Bakmadan Geçme