2013'E DAMGASINI VURAN DÜĞÜN

Rıdvan CAN
Van'ın tanınmış kanaat önderlerinden Mahmed Piran Aşireti ileri gelenlerinden Rahmetli Paşa Can'ın torunu olan Mahmed Piran Aşireti genç ağası ve iş adamı Çatin Can'ın kardeşi Senar Can, dillere destan bir düğün ile dünya evine girdi.
 BİR TRİLYON 11 BİN TL VE İKİ KİLO ALTIN TAKILDI!
Bu görkemli düğüne davetliler tarafından 1 milyon 11 bin lira para ile 2 kilo altın takılırken davetlilere ise, 11 Büyükbaş hayvan kesildi ve 500 kilo pirinç ile 350 kilo Ayran ikram edilirken, Mahmed Piran Aşiretinin bu görkemli düğün ile 2013 yılınada damgasını vurarak, Van tarihenede adını altın harflerle yazdırdı.
Van'ın tanınmış köklü aşiretlerinden Mahmed Piran aşiretinin önde gelen isimlerinden ve Aşiret lideri olarak yıllarca Mahmed Piran aşiretinin önderliğini yapan ve şehrin tanınmış ve sevilen saygı duyulan Ağalarından merhum Paşa Can'ın torunu ve Mahmed Piran aşiretinin genç ağası ve lideri Çetin Can'ın kardeşi Senar Can'ın önceki hafta  Van'ın tanınan ailesi olan Kaya ailesinden İbrahim Kaya'nın torunu Esra Kaya ile üç gün üç gece  süren görkemli bir düğünle dünya evine girerken görkemli bir atmosferle tamamlanan düğün  2013 yılına damga vurdu.
DOSTLAR VE AKRABALAR YALNIZ
BIRAKMADI!
Van'ın Gürpınar ilçesinin büyük aşireti olarak bilinen ve sevilen Mahmed Piran aşiretinin düğününe yaklaşık 3 bin  davetlinin katıldığı ve Van, İlçe ve köylerinin  yanı sıra İran, Irak ve  yurdun farklı şehirlerinden  misafirlerin katıldığı düğün törenin yoğun izdihama yol açarken düğün ailenin Eminpaşa Mahallesi'nde büyük bir tarlanın  evinin bahçesinde yapıldı.
SES SANATÇISI HOZAN REMZİ COŞTURDU!
Can ve Kaya ailelerinin düğünü tek kelime ile muhteşemdi. düğün için kiralanan bahçe hınca hınç dolduran Mahmed Piran Aşireti'nin  yakın dostları ve akrabaları Can ve Kaya ailelerini yalnız bırakmadı. Binlerce akraba ve dostlarının kendilerini yalnız bırakmamış olması Can ve Kaya çiftinin  gözlerine mutluluk olarak yansıdı. Düğüne katılan bazı davetliler gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Özellikle düğün töreninde gelin almaya  giden yaklaşık 150 aracın gelinin getirilişi sırasında uzun bir araç konvoyu oluştururken, damat evine ancak 3 saat sonra geline bildi.  Gelin ve Damadın düğün alanına gelmesi ile ses sanatçısı Hozan Remzi'nin seslendirdiği şarkılarla coşan davetliler  düğün şölenini dolar yağmuruna dönüştürdü ve  gece geç saatte kadar süren düğünde Damat ve Gelin'in üzerine atılan dolar renkli görüntülere sahne oldu.
GENÇ AĞA ÇETİN CAN TEŞEKKÜR ETTİ!
Mahmed Piran Aşiretinin Genç ağası ve iş adamı Çetin Can; Gazetemiz aracılığı ile Bu mutlu günlerinde  kendilerini yalnız bırakmayan dost, akraba, il dışından ve yurt dışından düğünümüze çelenk ve telgraf gönderen ve düğüne bizzat  katılan değerli misafirlere teşekkür ederek en kötü günlerinin böyle olmasını söyledi.

Bakmadan Geçme