• Haberler
  • Yaşam
  • Muradiye'de öğrenci ve öğretmenlere tabiat tanıtıldı

Muradiye'de öğrenci ve öğretmenlere tabiat tanıtıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde Van Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan öğretmen ve öğrencilere korunan alanları tanıtmaya devam ediyor.

Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı kapsamında, Van Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü, Van'ın Muradiye ilçesindeki öğrenci ve öğretmenlerle birlikte Sulak Alanlarda Doğa Yürüyüşü ve Kuş Gözlemi etkinliği düzenledi.

Van Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü, doğal güzellikleriyle ünlü Van'ın Muradiye ilçesinde tabiat turizmini teşvik etmek amacıyla etkinlik düzenledi. Müdürlük tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrenciler ve öğretmenler sulak alanlarda doğa yürüyüşü yapma ve kuş gözlemi yapma fırsatı buldular. Etkinliğe katılan öğrenciler ve öğretmenler, doğanın benzersiz güzelliklerini keşfetme ve çeşitli kuş türlerini yakından gözlemleme şansı buldular.

Van Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü, bu tür etkinliklerin doğa sevgisi ve bilincinin artırılmasına katkı sağladığını belirttiler. Ayrıca, çocukların doğayı keşfetme ve koruma konusundaki duyarlılıklarının artırılmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Etkinliğe katılan öğrenciler doğayla iç içe keyifli bir gün geçirirken, doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir turizmin teşvik edilmesi noktasında da bilinçlendirildiler.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme