• Haberler
  • Politika
  • Gülaçar'dan Zeydan ve Şedal'a çağrı: İşten çıkarma yanlışından dönülmeli

Gülaçar'dan Zeydan ve Şedal'a çağrı: İşten çıkarma yanlışından dönülmeli

Uzun yıllardır AK Parti'de siyaset yapan İrfan Gülaçar, işten çıkarılmalarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal'a çağrıda bulunarak, 'Bu uygulamadan bir an önce vazgeçin. Bölge halkı sizi, hizmet üretmeniz için tercih etti. Çare üretmek sizin vazifeniz. Çalışan emekçilere huzurlu iş ortamı sağlamalısınız' dedi.

Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi’nin işten çıkarma uygulamasını yanlış bulduğunu belirten İrfan Gülaçar, “Dün, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti’nin Van ve ilçelerinde elde ettiği başarıya gölge düşüren mazbata krizinde nasıl yanlarında olduysak, bugünde, Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi tarafından çalışanların haksız yere iş akitlerinin feshedilmesinin karşısındayız. Göreve talip olanların, mazbatadan sonra karşılaştıkları sorunları göğüslemede kolaycılığa kaçmanın göstergesi olan işten çıkarılmaların ne yöre halkına ne de belediye hizmetlerine faydası olmayacaktır. Üstelik sürdürülen hukukî süreçler, yeni yaptırımları ve yükümlükleri de beraberinde getirecektir. Devraldıkları borç yükünü azaltmak için işten çıkarma bir yöntem değildir. Belediyenin aylık gelirlerinin personel maaşlarına yetmediğini dile getirerek alternatif yollar üretmemek yerel yönetimlere yakışmaz. Her ne kadar "Asla mesleki veya siyasi ayrım ve cezalandırma düşüncesi olmadan, sadece kent halkına hizmet sunabilmek için işten çıkarmaları yaptık” demenin, iş akitleri feshedilen üyelerimizi de bizi de tatmin etmediğini belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyesi, VASKİ ve İpekyolu Belediyesinde hukuk dışı gerekçelerle iş akitleri feshedilen emekçilerin tam da 1 Mayıs İşçi Bayramı sonrasında yaşanması oldukça manidardır” dedi. 

Belediye çalışanlarının “işten çıkarılma” endişesinin verimsizliği de beraberinde getireceğini ifade eden Gülaçar, Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’a seslenerek: “Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Bölge halkı sizi, hizmet üretmeniz için tercih etti. Çare üretmek sizin vazifeniz. Çalışan emekçilere huzurlu iş ortamı sağlamak zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme