Van Valiliği'nden önemli uyarı

Van Valiliği, önümüzdeki günlerde Doğu Anadolu'da toz taşınımı riskine dikkat çeken bir uyarı yayınladı. Valilik açıklamasında, meteorolojik değerlendirmeler sonucunda 11 Mayıs 2024 Cumartesi günü etkili olması beklenen toz taşınımının 12 Mayıs 2024 Pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu bölgesinde orta kuvvette bir toz taşınımı beklenmesi nedeniyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Valilik açıklamasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların takip edilmesinin önemine de dikkat çekildi.
Vatandaşların bu uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunan Valilik, sağlıklı ve güvenli bir ortamın korunması için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme