• Haberler
  • Güncel
  • Milletvekili Kayatürk: KKTC'yi her platformda destekleyeceğiz!

Milletvekili Kayatürk: KKTC'yi her platformda destekleyeceğiz!

AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, TBMM'de KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Heyeti ile görüşmeyi yönetti.

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk, KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Görüşme, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki iş birliğinin ve dayanışmanın önemini bir kez daha vurguladı.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Van Milletvekili ve Komisyon Başkanı Burhan Kayatürk, KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Heyeti'ni Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul ettiklerini belirtti. Kayatürk, toplantıda Avrupa Birliği ile ilişkilerin yanı sıra güncel uluslararası gelişmelerin ele alındığını ifade etti.

Kayatürk, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Toplantımızda adada egemen ve eşit iki devletli çözümden yana olduğumuzu belirttik. Kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti'ni ve Kıbrıs Türk'ünün haklı davasını uluslararası her platformda savunmaya ve desteklemeye devam edeceğiz."

KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ise görüşmeye ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne olan desteğinin önemine vurgu yaparak, Türkiye ile KKTC arasındaki iş birliğinin daha da güçleneceğine inandığını belirtti.

Görüşmenin verimli geçtiği ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki iş birliği ve dayanışmanın gelecekte de artarak devam etmesi bekleniyor.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, “Avrupa Birliği Uyum Komisyonu olarak, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi heyetini TBMM’de kabul ederek Kıbrıs konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin haklı davasını desteklediğimizi  her platformda gündeme getirmeye devam edeceğimiz mesajını paylaştığımız toplantıda, Kıbrıslı mevkidaşlarımızın  sorunun adil, eşit temele dayalı çözüme kavuşturulması için, görüşlerini dinledik. Komisyonun Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak, KKTC ile Türkiye arasında eşitlik vurgusuna değinerek, Kıbrıslı Türkler’in esenliği ile Türkiye’nin güvenliği arasında denge kuran bir politika izlenmesi gerektiğini; sorunun çözümsüzlüğünde izlenen yanlış politikaların etkisi olduğunu, iç ve dış siyasette aracsallastırılmaması gerektiğini ve önemli olanın Ada’daki Kıbrıs Türkleri’nin tercihleri olduğu görüşlerimizi ilettik.” İfadelerine yer verirken;

MHP Milletvekili Konur Alp Koçak ise, “UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığındaki KKTC Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi heyetini, TBMM AB Uyum Komisyonunda misafir ettik. Bu vesileyle, millî davamız Kıbrıs hakkındaki görüşlerimizi bir kez daha ifade etme imkânımız oldu. Kıbrıslı Rumların Aralık 1963'te Kıbrıs Türklüğünü yok etmeyi hedefleyen Akritas planını devreye soktuğu gün federasyon temelinde ortaklaşa inşa edilen Kıbrıs Cumhuriyeti'nin fiilen sona erdiğini, bundan 60 yıl sonra hâlâ federasyona dayalı tek devletli bir çözümden bahsetmenin abesle iştigal olduğunu ve artık KKTC'nin egemenliğinin kabul edileceği iki devletli bir çözümden başka bir seçenek olmadığını vurguladık. Türkiye, KKTC'nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerini her şart altında korumaya devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme