Zeve Şehitliği Bakım ve İlgi Bekliyor

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Van ve çevresinde Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Vanlıların anısına yaptırılan Zeve Şehitliği’nin bakımdan geçirilmesini istedi.

1914 -1923 yıllarında Van ve çevresinde Ermeni çetelerince şehit edilen Vanlıların anısına yapılan Zeve Şehitliği’ne gereken önemin verilmediğini öne süren ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, yetkililerin duruma el atmasını istedi. 1915-1918 yıları arasında İran’ın Ğoy şehrinden Van’a giren Ermeni çetelerinin Derebey, Atmaca, Yemlice, Hıdır, Göllü, Otluca ve Gülsünler köylerinde yaklaşık 4 bin kişiyi şehit ettiklerini vurgulayan Ermiş, “Ermeni çeteleri çocuk, kadın, hasta, yaşlı demeden 4 bin kişiye çeşitli işkenceler yaptıktan sonra üzerlerine gazyağı dökerek yaktılar. Bu toplu katliamın yapıldığı yere Zeve Şehitliği (Doğu’nun Çanakkale’si) adı verildi” dedi.
Zeve’de bulunan şehitlik abidesini ziyaret ettiklerinde ve gördükleri manzara karşısında üzüntü duyduklarını ifade eden Ermiş, “Gördüğümüz manzara maalesef içler acısıydı. Abidenin üzerinde pirinç harfler ve yazılar yerlere düşmüş. Yetkililerden isteğim bu topraklarda kanını döken ecdadımıza sahip çıksınlar. Şehitlikteki paslar silinsin, kopan isimler yapılıp tekrar yerlerine takılsın. ASİMDER olarak bunun takipçisi olacağız. Bu bizim asli görevimizdir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme