YİĞİT: YOL YAKINKEN EVİNİZE DÖNÜN

AK Parti’nin yanlış bir hesaba girdiğini belirten Barış ve Demokrasi Partisi Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit: Ben aday olmamış olsaydım AK Parti asla bugün ki adayına yer vermeyecekti. AK Parti akrabaları bir birlerine kırdırtmak istedi.

Vansesi Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Hatice Çoban, Bekir Kaya, Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel, BDP Tuşba yönetimi ve belediye meclis üyesi adaylarının da katılımıyla Tuşba ilçesine bağlı 9 köy ve iki mahallede toplantılar gerçekleştirildi. Toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelen eş başkanlar, gittikleri her yerde büyük bir coşku ile karşılandı. Sabahın erken saatlerinde iki taziyeyi ziyaret eden eş başkanlar taziyenin ardından köy gezilerine başladı.

Yiğit: Yol yakınken evinize dönün!

Eş Başkanlar ilk olarak Gedikbulak köyünü ziyaret etti. Burada vatandaşlar tarafından karşılanan eş başkanlar, daha sonra köylülerin katılımıyla yapılan toplantıya katıldı. Burada ilk olarak konuşan Tuşba Belediye Eş Başkan adayı Öner Yiğit, Tuşba'ya bağlı köylerin birilerinin planlarını bozduğunu belirterek, burada yapılan karşılamalarla seçimi kazandıklarının tescillendiğini söyledi. AK Parti içerisinde bulanan herkese çağrıda bulanan Yiğit, "Yol yakınken evinize dönün. Yoksa AK Parti'nin kanlı tarihinin birer ortağı olursunuz" diye konuştu.

Kaya: Yokluktan böyle bir duruma geldiysek bu sizin sayenizdedir

"Siz burada bize konuşmaya yer bırakmadınız" diyerek konuşmasına başlayan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Gedikbulak halkının gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Kendilerini evlerinde hissettiklerini belirten Kaya, "Bu seçim bizim için bir imtihandır. Biz bu imtihan öncesi çalışarak seçime giriyoruz. Öyle bir sonuçla çıkmalıyız ki, bizim üzerimizden hesap yapanların hesapları bozulsun. Halkımız bu kadar mal, can, ve bedel vererek aldığı bu mevzilerine hepimizin sahip çıkması gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından Eş Başkan adayları bu kez Karaağaç köyüne geçti. Karaağaç köyünde yapılan bir düğüne de katılan eş başkanlar damat ve gelini tebrik etti. Burada kısa bir konuşma yapan Kaya, "Yokluktan bu varlığa ulaşmışsak bu sizin emeğinizin sayesindedir. Bu emeğinize sahip çıkacağız" dedi.  Karaağaç Köyü ziyaretinin ardından eş başkanlar bu kez de Ermişler köyünü ziyaret etti. Eş Başkan adaylarını karşılayan halk, köyde bulunan tüm oyların BDP'ye gideceğini söyledi. Daha önce yüzde 80 BDP'ye oy çıkaran köy, bu kez bir rekora imza atarak yüzde 100 yapmak istiyor. Eş Başkanlar buradaki taziye ve gezinin ardından Bağdaşan köyünü ziyaret etti. Burada konuşan Yiğit, Van'da 14'te 14 yapacaklarını belirterek, "Birileri bizim Tuşba'da güçsüz olduğumuzu belirtiyor ve bunun üzerinden siyaset yapıyor. Ancak unuttukları bir şey var. Burada yapılan tüm anketlerde yüzde 55 civarı çıkıyoruz. Bunların bu yalanlarına karşı 30 Mart'ta tabelalarını ellerine verip gönderelim" dedi.

En iyi demokrasi cevabını vermemiz gerekiyor

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban, bu dönem eş başkanlık sistemi ile yetki değil, görevlerin başkanlar arasında paylaşılacağını belirterek, Kürtlerin çok önemli bir yola girdiğini söyledi. Kürtlerin yıllarca zalimin zulmüne uğradığını söyleyen Çoban, ancak bu gün Kürtlerin kazanımlarını her gün biraz daha ördüğünü ifade etti. Çoban, "Bugün katılımlarla birlikte 104 belediyemiz almasaydık, devlet Öcalan'la masaya oturmazdı. Sizin her gün ortaya koyduğunuz güçle devlet Öcalan'la masaya oturuyor. Biz daha çok çalışarak bize zulmedenlere en iyi demokrasi cevabını vermemiz gerekiyor" dedi.

Yiğit: Birileri 'yüzde 70 oy alırız' diyor.

Konuşmaların ardından eş başkanlar daha sonra Kumluca köyüne geçti. Burada konuşan Yiğit, "Bizim adaylığımız AK Parti'den bir ay önce belli oldu. AK Parti yanlış bir hesabın içerisine girerek, akrabaları karşı karşıya getirmek için çabaladı. Ben aday olmamış olsaydım AK Parti asla bugün ki adayına yer vermeyecekti. Bizim meclis üyesi gösterdiğimiz adaylara karşılık AK Parti yine aynı akrabalardan adaylar göstererek akrabaları bir birlerine kırdırtmak istedi. Ama biz bu oyuna asla gelmedik, gelmeyeceğiz. Bizim mutlaka Tuşba ilçesinde fark atmamız gerekiyor” diye belirtti. Buradaki ziyaretin ardından eş başkan adayları Yaylıyaka köyüne geçti.  Burada konuşan Çoban, "Burada yaşayanlar Kürtler, buranın adı da Kürdistan'dır. Biz örgütlülüğümüzü güçlendirirsek her şeyi başarırız. Hükümetler gelip geçici, Devlet ise kalıcıdır. Batıya çalışmaya giden Kürtlere en ağır işler veriliyor, en ağır hakaretlere uğruyorlar. Burada kimse size 'Hangi partidensiniz' demiyor, 'Kürtsünüz' diyor ve eziyet ediyor. Bunu kırmak için örgütlü olmak ve kendi kendimize yetmek gerekiyor. Biz örgütlü olursak hiç kimse bize bu durumu reva göremez" diye konuştu. Buradaki toplantının ardından eş başkanlar, Halkalı Kumluca ve Bardakçı köylerini ziyaret ederek halkla buluştu. Eş başkan adayları yapılan ziyaretlerin ardından bu kez de mahalle toplantılarına geçti. 

Bakmadan Geçme