Ümit Kayaçelebi

HOŞ GELDİN EROL USLU

Ümit Kayaçelebi

Ben ve benim gibiler sanat meftunu ve sanatçı olduğumuz içindir ki Van’daki bir çok kamu kurum ve kuruluşlarla çok alakamız olmaz.

Bizim muhatabımız bizim en çok talepte bulunacağımız yegane makam sadece İl Kültür Müdürlüğü dolayısıyla İl Kültür müdürüdür.

Ben şahsen nereye kim gelmiş kim gitmiş diye hiçbir kuruma kimin gelip gittiğini çok da merak etmem

Sadece ilgilendiğim tek kuruluş İl Kültür Müdürlüğüdür. Bizler ehli sanat olarak ister konferans olsun ister şiir dinletisi olsun ister meşk gecesi olsun hasılı kelam en çok muhatap olduğumuz kişi her daim il kültür müdürü olmuştur.

Ve ayağımız her zaman İl Kültür Müdürlüğünden eksik olmamıştır. Bu  günde böyledir dün de böyleydi.

Van’da kültür müdürlüğü ihdas edildiği tarihten bu yana bu makamdan kimler gelip geçmişse hemen hemen hepsini çok yakından tanıyan biriyim.

Hemen hemen gelen giden bütün müdürlerle haşır neşir olmuş hem resmiyette hem de hususiyette dostluklar tesis etmiş ve çok rahat girip çıkmışımdır.

Çok müdürler tanıdım kimi kısa kimi uzun süre olmak kaydıyla bu görevi ifa edip gittiler. Kimi bir şeyler yaptı fakat kimi de hiçbir iş yapamadan geçip gittiler.

Sebebine gelince asaleten bu makama atanmadıkları için adeta rotasyon görevi gibi işi kabul ettikleri için ne plan ne de projeleri olmadı. Zamanı doldurup gittiler ve bu aradaki zamanlarda hep heba olup gitti.

Kimse darılıp kızmasın açıkça şunu söylemek isterim ki Sayın İzzet Kütükoğlu, Bilal Sönmez, Zeki Taştan ve Muzaffer Aktuğ bu arada ister asaleten olsun ister vekaleten olsun en azından giderlerken artları sıra bir iz bırakarak gittiler.

Bunların dışındaki hiçbir isim ne nam ne de nişane bırakıp da gitmediler. Ve o müdürlerin vazife başında oldukları yıllar maalesef  hep kayıp yıllar oldu.

En son olarak bu göreve gelen Bilal Sönmezin bile bu görevden nasıl alındığını doğrusu anlayabilmiş değilim. Bilal beyin böyle bir kısa zamanda görevden alınmasını doğrusu şahsım olarak yadırgadım.

Artık bu med cezirlerin bu müdürlükte olmamasını istiyoruz. Taşradan gelen veya geçici görevle vekaleten gelen biri her zaman gitmek istediği içindir ki burada çok uzun yıllar gerekli faaliyetler olmamıştır.

Ben İzzet Kütükoğlu, Bilal Sönmez, Zeki Taştan ve Muzaffer Aktuğ dönemlerinde gerçekten bir şeyler yapıldığını bizatihi müşahede etmişimdir. Eksiklikler mutlaka olmuştur ama bu müdürlerin döneminde hiçbir şeyler yapılmadı deme şansına hiç kimse sahip değildir. Ama arada geçici görevler gelip gidenler maalesef hiçbir şey yapamamışlar veya zamanları olmamıştır.

Sadede gelirsek bu gün bu makama atanan Erol Uslu kardeşimizi göreve gelir gelmez ziyaret ettim hayırlı olsun dileklerimi ilettim.

Kendisi yıllardır zaten Van’da olan ve kültür sanat alemine vakıf birisidir. Bu işin yabancısı da değildir. Çok iyi niyetli ve donanımlı biri olduğuna inanıyorum ve bu görevi en iyi şeklide ifa edeceğinden de eminim.

Ben yıllardır hangi müdür gelirse gelsin fikirlerimi beyan ederim ve onlarda beni dinlerler. Erol kardeşime de bundan sonraki icraatlarında fikir ve düşüncelerimle yardımcı olacağımı söyledim o da çok memnun oldu.

Bu toprağın insanları olarak elbette gönül birliği etmemiz elimizi taşın altına sokmamız gerektiğini bilen bir insan olarak senelerdir Kültür müdürlüğünün hemen hemen her faaliyetinde olmuşumdur.

Bu günde yine benden ne talep edilirse fahri bir danışmanları-ı olarak fikir babası olarak dün nasıl olduysa bu günde elimden geldiği kadar yardımcı olmaktan zevk alacağım.

Allah razı olsun hepsinden her zaman beni dinleyip fikirlerimden istifade ettiler o yüzden kendilerine her zaman minnettarım.

Erol kardeşimizi de yalnız bırakmayacağım ve her zaman benden ne talepleri olursa ister müzik, ister folklor, ister şiir dinletisi, panel ve konferans gibi faaliyetlerde yardımcı olup hiçbir zaman yalnız bırakmayacağım.

İnanıyorum ki Erol kardeşimle il Kültür Müdürlüğü bu yıl Başta 2 Nisan Kurtuluş gecesi olmak üzere çok güzel programlara imza atacaktır.

Güzel insan değerli kardeşim Erol Uslu ya yeni görevinde başarılar diliyor ve her zaman yanında olacağımı bilmesini istiyorum.

Başarı dileklerimle.

Yazarın Diğer Yazıları