Şahin Akçap

Yağmurun ardındaki ışık!

Şahin Akçap

Tutukevlerinde bulunan annelerin ve dışarıda kimseleri olmadığı için anneleriyle aynı yazgıyı yaşayan çocuklar için Yağmurun Ardındaki Işık projesini hayata geçiren Göktül BAKDIK bu yılın Sabancı Vakfı tarafından yürütülen Fark Yaratanlar arasına yer almayı hak edip, başardı.
Göktül öğretmen, Afyon Bolvadin Ana Okulunda yürüttüğü projede; infaz ve tutukevlerinde bulunan annelerin çocuklarını cezaevleri ile yapılan anlaşmalar sonucunda her sabah tahsis edilen okul servisiyle anaokuluna taşıdı ve onların eğitim almasını sağladı. Bunu yaparken Afyon İli sınırlarında kalmadı. Antalya, Eskişehir, Denizli, Kayseri Ankara, İstanbul cezaevleriyle ve anaokullarıyla diyalog kurdu. Anneleri tutuklu olan 32 çocuğun eğitimden mahrum kalmasına izin vermedi. Bu projesi, Sabancı Vakfınca Fark Edilenlere değer görülürken; Milli Eğitim Bakanlığının " Eğitimde ve Öğretimde Yenilik Ödülleri" arasında yer alan 5 bin 471 proje arasında ödüle layık 13 eserden biri oldu! 
Gökdül Bakdık, Milli Eğitim Bakanlığını harekete geçiren bu onurlu çalışmasıyla Türkan Saylan gibi değerlerin tükenmeyeceğinin mesajını da veriyor.
"Olanaklar bu!"
"Yasal engeller var!" Yerine müthiş bir uğraş vererek, cezaevlerindeki kadınlarla tek tek görüşen, onları ikna eden, MEB'in dikkatini çeken, gençlerimize ışıklı yolları fark ettiren Gökdül Bakdık saygı duyulacak projesiyle Fark Edilenler arasına adını yazdırıp; 
"Öğretmenin yaratıcılığı" Olgusunu da ön plana çıkararak; bu ülkede Çalıkuşlarının hep var olacağı müjdesini de vermiş oldu.
Bu muhteşem öğretmenimizin önünde saygıyla eğiliyor ve ellerinden öpüyorum!

Yazarın Diğer Yazıları