Şahin Akçap

Utanç önergesi

Şahin Akçap

Tecavüzcünün kurbanıyla evliliği sonucunda suçundan affedilmesi önergesi skandal bir önergedir.

Bu önergenin hamurunda malum vakıflarda ve okullarda işlenen yüz kızartıcı suçların sapık sanıklarını özgür bırakma muradı vardır.

Irzına geçilmiş bir kurbanın, sapığıyla evlenerek bir ömür boyu yaşaması sadece yeni suçlara, cinayetlere zemin hazırlar ki bu eşyanın tabiatına bile aykırıdır.

Her tecavüzcünün geçmişinde tecavüze uğramışlık vardır. Ve her tecavüzcü günün birinde kendine yapılan kabahatin mislini başka bir günahsızdan çıkarma intikamıyla yaşar. Sorunu çözecek tek yol rehabilitasyondan geçirilmesi,bilinç altının temizlenmesidir. Bu yöntem yerine sapkınların toplumsal hayata yeniden dönüşünü sağlayan ve kurbanlarıyla izdivaca zorlayan bir yasanın çıkmasını sağlamak sadece toplumu gerer,ahlak ve din arasındaki ince ayrıntı üzerinde sonu gelmeyen tartışmalara kapı aralar.

Bugünlerde verilen bu önerge zaten gerilim içinde olan toplumumuzda çatışmalara,sosyal gerginliğe yol açar.

Var olan hükumet ivedilikle bu önergeyi toplumdaki dalgalanmaları da göz önüne alarak geri çekmeli ve milletten özür dileyerek:

"Bu bir nabız yoklamasıydı." Deme basireti göstermelidir.

Bir halkın özgürlükleriyle dalga geçersiniz ama iş onun ekmeği,vatanı,bayrağı,ar ve namusu olursa orada durmalı hatta hazır ola geçmelisiniz.

Önergeyi hazırlayanları aklı selim olmaya davet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları