Şahin Akçap

Tatar'dan Gümüş Madalya

Şahin Akçap

Nur Tatar 2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi bayanlar kategorisinde tekvando sporunda temsil eden tek milli kızımız.
10 Ağustos 2012 tarihinde Gradanalı rakibini 5-1, ABD'li  rakibini  6-1 geçerek yarı  finale yükseldi.
Nur TATAR Van depremi sonrası Antalya'ya göç eden Vanlı ailesiyle sıkıntılı günleri başarılı olduğu tekvando sporuna sımsıkı sarılarak geçirdi. Ve ANTALYA, Nur'a şans getirdi, şansla birlikte yükselen grafiğini çok iyi kullanan milli sporcumuz, Londra'da büyük bir azimle ülkemizin bayrağını göndere çektirmek için var gücüyle çalıştı.
Nur Tatar, ABD'li tekvandocuyu 6-1 yenerek yarı finale yükseldi. Nur kızımız finalde koreli rakibine 12-5 yenilerek, gümüş madalya sahibi oldu.
Altına koşan, çok çalışan, inanan kızımızı sadece Van değil, Antalya ve Türkiye'nin dört bir yanındaki insanlarımız merakla ve heyecanla izledi.
Dünkü müsabakası öncesi arayan Nur Tatar'ı bütün gücüyle, yürekle, heyecanla destekleyen, motive eden, manşetine çıkaran Vansesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Türkiye Spor Yazarları Derneği Van Temsilcisi sevgili kardeşim İkram KALİ'nin heyecanı doruktaydı. Titreyen sesiyle:
" Van'ın milli gururu Nur Tatar madalya alacak bunu hissediyorum! İnanıyorum. Nur madalyayı hak ediyor" derken içine doğan müjdeyi önceden bizimle paylaşmıştı.
Türkiye'ye, VAN-ANTALYA'ya madalya ile dönen Gururumuz Nur Tatar'ın başarılarının devamını diliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları