Şahin Akçap

Kavga kolay, barış zor olandır!

Şahin Akçap

En küçük bir kavga; içi boş bir söz, kem bir bakış, yolda yürürken bilmeden omuz değdirmeden de çıkabilir, bahçesindeki maydanozlara, soğana dalan komşuların tavuklarından da...
Kavga kolay olandır... Kinayeli bir söz, sataşan bir tavır, bilinçli laf sokma, alay etme birdenbire başlayacak büyük bir kavganın küçük kıvılcımlarını yaratabilir.
Yaşadığımız coğrafyada bütün bunlar her an yaşanabilir, küçük kavgalar büyüyen bir savaşın bahanesi olabilir.
Asi nehrinin kesilecek suyu, Suriye'den, İran'dan topraklarımıza atılacak bir füze, en üst düzey yöneticilerine yapılacak bir suikast eylemi kanlı bir savaşa davetiye çıkarabilir. 
En kötüsü, barış içinde bir arada yaşayan ve sınırları içindeki ülkeye vatanım diyenlerin gruplaşmalarından, ayrışmalarından, inanç ve düşünce farklılaşmalarını doğal olarak algılamayanların ilkel tavırlarından, düşmanca yaklaşımlarından ortaya çıkacak kanlı çatışmaların olduğu bölünmedir!
Barışı yol eylemeyenler, kavgayı çabuk kabul eden olmaktan kurtulamazlar.
Ulusal birlik ve beraberliğin çok önem taşıdığı bu günlerde her kötü bir söz, sataşma; kurşundan, en etkili ölümcül füzeden daha tahrip edicidir.
Yugoslavya'da, Balkanlarda, Ortadoğu'da kavga etmeden bir arada yaşayan insanlar dünyaya egemen olmak için hiç durmayan emperyalist ülkelerin öfkenin ve kinin doldur boşalt yapıldığı kirli senaryolarında birbirlerinin gırtlağını kesecek kadar düşman kamplara bölünmüşlerdi. Tarihin o kanlı sayfalarına bir göz atmak bugün savaşa dönük adımları geri çevirebilir.
Ülkemiz için liderler hayati önem arz etmektedir.
Onların liderliğindeki tabanları, toplumsal hayata bakış açıları; barışı da, kavgayı da yaratabilecek gerginliklere veya barışçı çözümlere yol açabilir.
Benim oyum onların oyundan daha fazladır ve ben iktidarım diyerek muhalefeti küçümseyenler ile iktidarı erişilmez gibi gören muhalefetin ortak düşüncesi ulusal ve evrensel sorunlarda barış ve kardeşlik adına tek bir yürek olarak hareket etmeleridir.
Unutmayalım; kavga kolay, barış zor olandır...
Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerinden en önemlisi; yurtta barış, dünyada barıştır.
Barış kaosa sürüklendirilmeye çalışılan ülkelerin kurtuluşu için tek şanstır!

Yazarın Diğer Yazıları