Şahin Akçap

İşçi Partisinin muhteşem kurultayı!

Şahin Akçap

Türkiye İşçi Partisi adını Vatan Partisi olarak değiştirdi ve ilk olağanüstü kurultayını muhteşem bir organizasyonla Ankara Arena Spor Salonunda gerçekleşti.

Kurultayın on beş bin kişiyi alan salonu hınca hınç doldu.

O bildiğimiz çekişmelerin mührünü vurduğu kongrelerdeki laf atmalar, sataşmalar, havada uçuşan sandalyeler, gruplar arasında çıkan kavgalar yoktu kurultayda. Var olan tek şey görkemli birliktelik, türküler, şiirler ve Türkiye’nin son on iki yılından barka vizyon ekranlarından akıp giden acılı, hüzün dolu görüntülerdi.

Ulusal Kanal ekranlarından izledim olağanüstü kurultayı…

Bir zamanlar güvercin uçurtan, halkının sembollerinden kasketi başında taşıyan, ak günler umudu serpiştiren, halkının yüreğinde Karaoğlan imajı ile büyüyen rahmetli Bülent ECEVİT’in partisinin kurultaylarını anımsattı Vatan Partisinin olağanüstü kurultayı.

Türkiye’nin dört bir yanından kurultaya koşanlara sunulan; şiirli, türkülü, tiyatromsu görsellikler övgüye değerdi.

Kurultayın içinden çıkan mesaj açık ve netti!

Türkiye yalnız değildir… İktidarın muktedir olma düşünceleri bir hayaldir. Zafere giden yol birleşmek, el ele vermek, omuz omuza durmaktır.

İşçi Partisi adını Vatan Partisi olarak değiştirmesinin şifreleri de belliydi. Toplumsal kısır döngüye son verilmesi ve tek bir güç altında toplanılmasıydı. Kurultay konuşmacıları bu yalın ve somut gerçeğin altını söylemleriyle sıkça kalın çizgilerle çizdiler.

Diğer muhalefet partilerindeki durağanlığı da etkileyecek bu örgütlü çıkışın siyasi tablodaki etkileri çok kısa süre içinde görülecektir.

Böylece Vatan Partisi olağanüstü kongresiyle genel seçimlere çok güçlü bir şekilde katılacağının sinyalini vermiş oldu.

Genel Başkan Doğu Perinçek’in geçmişte mecliste yaptığı NATO’dan çıkılırsa Türkiye’de etkinliği had safhaya ulaşmış terör, dinci örgütlenmeler, ayrılıkçı ve bölücü güçler de kalmaz söylemi salona konuşlandırılmış ekranlardan bir kez daha yayınlanırken tük katılımcıların ayağa kalkıp:

“Bağımsız Türkiye!” Sloganı atmaları kurultayın unutulmayan anları olarak kayıtlara geçmiş oldu.

İçtenlikle söylemeliyim ki Vatan Partisi’nin devasa bir salondaki disiplinli, titiz, kılı kırk yaran hazırlığıyla gerçekleştirdiği olağanüstü kurultay siyaset yolundaki tüm taşları oynatacak yetkinlikteydi. Darısı diğer muhalefet partilerinin başına diyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları