Şahin Akçap

Hemşehrim Erol Evgin...

Şahin Akçap

Hemşerim Mimar, Sanatçı Vanlı Cevdet Evgin'in oğlu her fırsatta Vanlı olduğunu gururla söyleyen oğlu Erol EVGİN güzel konuşmuş. Eğitimli ve eğitimsiz insanın farklılığına dikkat çekmiş.

Burada asla bir aşağılama yoktur.

Var olan kitlelerin eğitim düzeyinin yükseltilmesidir. Ve çok haklıdır.

Eğer kitlelerin eğitim bilinç düzeyleri yükseltilse bugün Allah'ı, kitabı, peygamberi, dini, imanı pazarlayanların çıkarcı tiksindiren düzenleri olur mu?

Ayrıca meclise seçilen milletvekillerin de eğitim düzeyi olmalıdır. En az bir üniversite mezunu olmayan milletvekili adayı yasalarla engellenmelidir.

Bütün bunlar gerçekleşse o en çok eleştirilen sürü ve çoban tartışması yaşanmaz. İnsanlar ehli olmayan insanlara vekillik payesi vermez.

Bugün meclis yemekhanesinde yakasındaki rozetinin iğnesiyle dişlerini temizleyen milletvekilleri var. Bir yasa görüşüldüğünde uyuyan ya da cep telefonundan oyun oynayan milletvekilleri var. Çünkü kapasiteleri o kadar. Yasa nedir nasıl çıkarılır bilmeyenlerin sayısı bile utandıracak sayıdadır. Çoğu liderlerinin verdiği karara sallar başını alır maaşını. İmam ne derse ardında sıralananlar o söyleneni tekrar eder. Tek biri çıkıp eleştirmez, yorum yapmaz.

Bir zamanlar Aysun Kayacı da bu konuda düşünce belirtti. Yerden göğe kadar haklıydı. Kutsal kitabımızda da yazmıyor mu?

"BİLENLE BİLMEYEN AYNI OLMAZ." Diye.

Dün Aysun Kayacı'yı hedef göstererek susturdular... Bugün de Erol EVGİN hedef gösteriliyor.

Ancak; EROL EVGİN HAKLI MI, HAKSIZ MI anketinde Erol Evgin haklıdır diyenlerin sayısı yüzde atmışın üzerinde seyrediyor.

Eh ne demişler GÜNEŞİ BALÇIKLA sıvayamazsınız.

Yazarın Diğer Yazıları