Şahin Akçap

Bıçak Sırtı günler

Şahin Akçap

Yılın son ayını yaşıyoruz.

Bir taraftan kış Anadolu’yu bir baştan diğer başa kuşatırken diğer tarafta Meclis Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri konuşuluyor.

Hükümet ve cemaat arasındaki karşılıklı sözlü göndermeler düellosuna Diyarbakır’daki “Kürdistan” Söylemi mecliste grubu olan partilerin milletvekilleri arasındaki gerginliği çoğaltıyor.

İşte tam bu sırada gelişmelere serin sular serpecek Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesi olayı girdi. Ancak bu çok önemli özgürlük olayının sevincini ve heyecanını yine meclisteki bütçe görüşmeleri keskin bir bıçak gibi böldü.

Ve yerel seçimler için mitingler başladı…

Afişleme, propoganda çalışmalarının geniş yer verileceği mitinglerde kullanılacak sert üsluplar dolaylı olarak halkı da gerecek.

Mustafa Balbay’ın Yunus Emre’nin:

“Gelin tanış olalım/Sevelim sevilelim/Bu dünya kimseye kalmaz.” Mısralarından yola çıkarak herkese verdiği hoşgörü mesajı olası kavgaların önüne geçecek güzelliktedir. Aynı iyi niyeti Mustafa Sarıgül’de geçtiğimiz Pazar günü adaylığını açıkladığı Zeytinburnu mitinginde dillendirdi.

“Biz kimseyle kavga etmeyeceğiz. Kendimizi halka olduğu gibi anlatıp ondan güven isteyeceğiz. Kavgayı ve çekişmeyi reddedeceğiz.” Diyerek bıçak sırtı günler yaşanmaması için yüreğini ortaya koydu.

Türkiye kavga istemiyor.

İçinde kavganın, entrikaların, hile ve dalaverenin olmadığı bir seçim atmosferi istiyor.

İnanıyorum ki kavgadan uzak duran liderlerin, halka gönlünü açabilen adayların kazanacağı yerel bir seçim yaşayacağız.

 

Yazarın Diğer Yazıları