Rıdvan Can

Feyyaz Hoca umut verdi

Rıdvan Can

Deplasmanda Ankara Demirspor maçında alınan bir puanla, ligin ikinci devresine iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum.

Van Büyükşehir Belediyespor'un maçını sevgili meslektaşım ve Kanal 68'in genel yayın yönetmeni Baki Karaca'nın anlatımı ile TV'den canlı izledik.

Van açısından bakıldığında, Başkent zor deplasmandı.

Ankara Demirspor karşısında Feyyaz Uçar ve öğrencilerinin nasıl bir performans sergileyeceğini açıkçası merak edenlerdendim. Feyyaz Uçar ve gol kralı Gökhan Ünal gibi Türk futboluna damga vuran iki efsaneyi kadrosuna katan Van Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Servet Yenitürk ve yönetimi açısından da önemli bir sınavdı.

'Neden?' derseniz…

Van Büyükşehir Belediyespor'un Ankara Demirspor karşısındaki oyun anlayışı saha içi performansı ve hücum anlamında ligin ilk devresinde oynanan birçok maçtan pek de farklı değildi. Bu anlamda takımın henüz istenen seviyede olmadığını söylemek lazım. Elbette bunda kulüp yönetimi teknik direktör teknik heyet başta olmak üzere transferlerin gecikmesi Ankara Demirspor karşısında ilk kez takımla sahaya çıkan 4 transferin de etkisi vardı.

En çok Feyyaz hoca ve yeni transferlerin nasıl bir performans sergileyeceklerini merak ediyordum. Yeni transferlerin kampa geç katıldıklarından dolayı izleme imkânımız olmadı. Kanal 68 aracılığıyla canlı izlediğimiz karşılaşmada Feyyaz hoca ve yeni transferler hakkındaki ilk izlenimimiz olumlu. Ankara Demirspor bu ligin kaliteli ve oturmuş takımlarından Play-Off'un en güçlü adaylarından bu anlamda da Van için zor maçtı.

Yeni Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün yönetimi ve Beşiktaş'ın efsane futbolcusu tecrübeli teknik direktör Feyyaz Uçar'ın Van Büyükşehir Belediyespor'un başına gelmesi, Milli futbolcu ve gol kralı Gökhan Ünal ile ilk maçında iyi bir izlenim veren ve iyi bir hava yakalayan Kırmızı-Siyahlılar, Play-Off yolunda ikinci devreye çok iddialı girdi.  

Hedefini yüzde yüz play-Off olarak belirleyen Başkan Yenitürk ve yönetimi sürdürebilir başarı için Ankara Demirspor karşısında puan almak zorundaydı ve bunu da başardılar.

Feyyaz hocaya gelirsek...

Gönderilen futbolcular, geciken transferler, moral motivasyonu düşmüş futbolculara rağmen, bir haftalık çalışmanın ardından takımı Ankara Demirspor maçına hazırlamayı başardı. Feyyaz hocanın takıma bir hava kattığı gün gibi aşikâr. Uçar elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanarak en iyi kadroyu sahaya sürdü. Feyyaz hoca oyunu iyi okudu oyuncu değişikliği zamanlaması yerindeydi.

İlk on birde takıma geç katılan ve henüz hazır olmayan transferlerden Gökhan Ünal, Serdar Cansu, Gökhan Çakır ve Camal Doğu ile başlaması bana göre doğru tercihti.  İlk maçları olmasına rağmen iyi bir performans sergilediler özellikle tecrübeli golcü Gökhan Ünal'ın sahneye çıkarak kaydettiği kritik gol Van Büyükşehir Belediyespor'a çok önemli bir 1 puan kazandırarak golcü olduğunu attığı klâs golle rakiplerine gönderme yaparak "Ben bitmedim" der gibi mesajını da verdi. Özelliklede kaleci Onur Bilgin'e ayrı parantez açmak gerekli. Takımda görevini yapanların başında geldi.

Tabi ki, en büyük alkışı Ercan Dülger sorumluluğundaki Grup Kara-Kobralar taraftarları hak etti…

Kilometrelerce yol gidip soğuk havaya rağmen bir kez daha takımımızı sahiplenerek en iyi şekilde desteklediler. Hafızalardan silinmeyecek en güzel olay ise Gökhan Ünal'ın golünden sonra taraftarların birbirlerini kucaklayarak sevinç gösterileri ve maç sonrası taraftar futbolcu bütünleşmesiydi.

Van Büyükşehir Belediyespor'un hafta sonu saha ve seyircisi önünde oynayacağı Kırıkhanspor karşılaşmasından mutlaka üç puan ile ayrılmak zorundayız.

Aşağıdaki takımlar da yukarıdaki takımlar ile oynayacakları maçlara asılacaklar. 3 puanlık sistemde matematiksel düşünmek ve hesap kitap yapmak şuanda mümkün. Hedefi olan hiçbir takımın şuanda umutsuzluğa kapılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Hata yapma lüksümüz yok.

Kırıkhan maçı, play-Off tünelini rahat geçebilmek için, aydınlatıcı görev yapacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları