Rıdvan Can

Nihayet Van'a da stadyum yapılıyor…

Rıdvan Can

Bir dönemler Süper Lig'in ismi 1. Lig iken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sadece iki şehrinin takımı bu ligde top koşturuyordu. Biri Gaziantep diğeri Vansporda Eskiden sporun nabzının attığı şehirlerin başında Van geliyordu. Peki ya şimdi ne oldu? Şimdi TFF 3. Futbol Ligi'ndeyiz. Geçtiğimiz yıl birkaç rakibin puan kaybetmesi sonucu zar-zor ligde kaldık. Yani neredeyse amatöre düşüyorduk. Stat konusuna gelince…

Birçok şehre modern statlar yapılırken, Van sürekli unutuldu. En son 2011 yılındaki iki büyük depremle stadımız hasarlı gördü ve açık tribün tamamen yıkıldı. Kapalı tribünler ise ağır hasar raporu aldı. Son iki-üç yıldır Van'a stat yapılacağı iddiaları vardı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Eski Başbakan Yardımcısı Ve Ak Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, Van'a modern stat yapılacağı müjdesini verdi.

Biz gazetecilerle bir otelde bir araya gelen Atalay, konuşmasında stat müjdesini verdikten sonra, kentin spor yazarı olarak ben de stat konusunu sorduğum soru ile detaylandırmak istedim. Konuyla ilgili Bakan Atalay'a şu soruyu sordum: "Sayın Bakanım deprem döneminde o dönemin Valisi başta olmak üzere, birçok yetkili Van'a yeni bir stadyum yapılacağını söyledi. Fakat o sözlerin üzerinden 4 yıl geçti ve 4 yıl içinde Van'dan daha küçük illere modern Stadyumlar yapıldı. Neredeyse Türkiye'nin birçok yerine Stadyumlar inşa edildi.

Bizim stadyum, Van depreminde ağır hasar görmesine rağmen bir adım atılmadı. Bugün burada sizler Van'a yeni bir stadyum müjdesini veriyorsunuz, gerçekten de yapılacak mı?" Bakan Atalay benim sorumun üzerine şunları söyledi; "Sonuç olarak gelinen noktada yeni stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerekli çalışmalara başlayacağız. Kesinlikle yakın bir zaman içinde bunun projesini siz gazetecilerle paylaşacağız" dedi.

Evet değerli okurlar, inşallah Van kentine yakışır bir stat yapılır. Bekleyip göreceğiz. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler…

Yazarın Diğer Yazıları