İkram Kali

Yeni vekilin üslubu

İkram Kali

Eski HDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in her konuşması, her adımı olaydı. Freni boşalarak zücaciye dükkanına giren kamyon gibi etrafını yıkıp döken bir tarzı vardı. Hakaret etmediği, polemik yaşamadığı kimse bırakmayan Üçer siyasi tarihimizde olaylarıyla, tahrik eden konuşmalarıyla en fazla gündeme gelen vekil olarak anılacak. Üçer milletvekilliği dokunulmazlığı sonrası şimdi hakkında açılan davalarla uğraşacak. Söylediği bütün incitici sözler uçup gitti. Geride kırgınlıklar ve açılan davalar kaldı.

HDP 7 Haziran seçiminde barajı Türkiye partisi olma iddiası yanında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın herkesi etkileyen, kullandığı özenli dili ve üslubu ile geçti. Hakkını teslim edelim. Seçim çalışmaları boyunca yerelde vekil adayları da aynı özeni gösterdiler.

HDP ikinci sıradan milletvekili seçilerek parlamentoya giren Lezgin Botan önceki gün herkesi şaşırttı. Sert, meydan okuyan, tahrik eden konuşmasıyla daha Bismillah demeden toplumu germeyi başardı. KESK kökenli Lezgin Botan Üçer'in o anlamsız sevimsiz üslubunu aratmadı. Botan vekilliği süresince bu üslubu, duruşu tercih ederse kendisine de Van'a da yazık etmiş olur.
Üçer'in değil, Altan Tan'ın, Celal Doğan'ın üslubuna ihtiyaç var.

 

Bazı belediyelere iyi uykular

Hep anlatıyoruz, yazıyoruz. Van'da bahçeler yok oldu, spor yapacak, futbol oynayacak alan kalmadı diyoruz. Van'da amatör futbolun yerlerde süründüğünü kulüp sayısının düştüğünü anlatarak 1 milyonu aşan Van'da 2 çim saha olduğunu hatırlatarak her mahallede en az bir çim futbol sahası olması gerektiğini vurguluyoruz. Özellikle nufüs yoğunluğunun olduğu Edremit, Tuşba, İpekyolu ilçelerinde her mahallede çim saha olması gerektiğini anlatıyoruz. Ancak belediyelerden herhangi bir ses yok.
Erciş Belediyesi sesimizi duydu sanırım.

Belediye ilçede gençlerin sağlıklı, uygun koşullarda futbol oynayabilmeleri için ''Her Mahalleye Semt Sahası'' projesi kapsamında Salmanağa, Aşağı Çökek Hacikaş, Uncular mahallelerine doğal çimden semt sahası yapımı başlattı. Belediye zemin ıslah çalışmalarından sonra Kocapınar mahallesine de spor komplesi yapacak. Gençleri sahiplenerek onlara değer vermek budur.
Gençlerin saha, spor tesisi ihtiyacını hala görmezden gelen Büyükşehir, Edremit, İpekyolu veTuşba Belediyelerine iyi uykular.

 

Validen Van Evi talimatı

Van Kalesi kuzeyinde yer alan Van evi ile ilgili manşet haberimiz sonrası Van evi kapatılmıştı. Bu köşede " Vali Taşyapan'ın Dikkatine" başlıklı yazımda Van evinin itici, Van'a yakışmayan durumunu dile getirerek Vali İbrahim Taşyapan'ın sahip çıkmasını istemiştim. Vali Bey konuya duyarlılık göstererek İl Kültür Müdürü Muzaffer Aktoğ'u makamına çağırarak gerekli projenin hazırlanması talimatını vermiş. Projeye DAKA'nın gerekli maddi desteği sağlayacağını belirtmiş. Van Evi yenileme ve düzenleme sonrası Van'a yakışan görünüme kavuşacak.

İl Kültür Müdürü Aktuğ'da Mimar Yrd. Doç Dr. Şahabettin Öztürk, YYÜ'de Van kültürü üzerine akademik çalışması, birkimleri olan Münevver Ünsal ve konuyla ilgili diğer Vanlılardan destek alarak projeyi en doğru şekilde hazırlayacağına inanıyorum. Vali Taşyapan'a duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Kocaeli Van Dostluğu bozulmamalı

Yeşil Edremit Van'ın ciğeri, bahçesi dostların buluşma yeridir. Edremit'te 2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteği ile İl Özel İdare Müdürlüğü Van'a nefes aldıran park kazandırdı. Park içinde yer alan işletmeler önceki gün Büyükşehir Belediyesi tarafından boşaltılmaya başlandı. İşletmeciler ve çalışanlar tabiki mağdur oldu.

Okuyucularımız, vatandaşlarımızda tedirgin.

Van Kocaeli Dostluk Parkı'na herkes gidiyor. Herkes bir şekilde parktan yararlanıyor. Vanlıların isteği beklentisi Edremit hatta gölün çevresinin benzer parklarla çevrili olması. Yurttaşlarımız neden tedirgin? Çünkü parkın amacı dışında kullanılmasından, siyasal alana dönüştürülmesinden endişe ediyorlar. Herkesin belediyesi olan Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Dostluk Park'ını eskisinden daha güzel görünüme kavuşturacağına inanıyorum. Siyasal ve rant amaçlı kullanılarak park yapısının bozulmayacağına eminim. Aksi olursa yazık olur.

Yazarın Diğer Yazıları