İkram Kali

HELAL OLSUN SANA NECMİ KADIOĞLU

İkram Kali

Yazıyorum, söylüyorum.

Anlatıyorum, anlaşılmak istiyorum.

Bu konuda anlaşılıncaya kadar da yazmaya, söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğim.

Diyorum ki; Valilik,  Kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri sokaklara, parklara, okullara, camilere ve diğer eserlere isim verirken Van’ın geçmişte yaşadığı, hafızalara kazınan özelliği olan tarihi olayları ve değerli evlatlarını unutmasın.

Diyorum ki; Doğduğu ve büyüdüğü topraklar için can vermiş, bu aziz şehre emek vermiş, bu güzel insanlara hizmet etmiş insanlara saygı duyulsun, vefa gösterilsin.

Diyorum ki; Van’da yapılan parklara, sokaklara, yollara, öncelikle Van’ın bilim, sanat, edebiyat alanında yetiştirdiği değerlerin ve ilimize eser kazandırmış rahmet ve minnetle anılan kişilerin isimleri verilsin.

Diyorum ki; Kentimizin kimliği ve hafızasının canlı tutulması için başarılarıyla, saygınlıklarıyla alanlarında  kentimizi temsil eden hemşherilerimize sahip çıkılısın.

Diyorum ki; Van’ın çocuklarına ve gençlerine örnek gösterilecek isimler baştacı yapılsın.

Diyorum ki; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Vanlıların itirazına rağmen siyasi dayatmalar sonucu ismi verilen Vanlı olmayan Dursun Odabaş ismi kaldırılsın. Bu nedenle “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi” levhası da değiştirilsin. Zira yanlıştır, şık değildir.    Bu köşeden Prof. Dr. Dursun Odabaş’a seslenerek hastaneden isminin kaldırması için nazik bir davranışta bulunması çağrısı yaptım. Ama Hoca egosunu yenemeyince çağrımız gerçekleşmedi.   

 Yaptığım bu tür çağrılar Van’da pek duyulmadı. Ama yaptığım bu çağrılar İstanbul Esenler ilçesinde anlaşılır ve güçlü bir şekilde duyularak karşılık buldu.

Kardeş Belediyecilik Projesi kapsamında, İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından İpekyolu ilçemizin Esenler Mahallesinde “Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi Ve Park Projesi”nin temel atma töreni Van Valisi Murat Zorluoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 Öncelikle şehrimize değerli bir eser kazandıran Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’e teşekkür ediyoruz.  Aynı şekilde geçmişte ve bugün ilimizin gelişmesine kalkınmasına katkı sunan, Vanlıların huzuru, güvenliği, refahı  için çaba gösteren herkese  şükranlarımızı sunuyoruz.

İpekyolu Belediyesi onurlandırma anlayışıyla “Yaşam Merkezi Ve Park Projesi”ne Necmi Kadıoğlu ismi vererek tören davetiyeleri, haber ve reklam afişlerinde “Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi Ve Park Projesi” ismini kullandı.

Temel atma töreninde konuşan Başkan Necmi Kadıoğlu bizim duygularımıza tercüman oldu.  Sanki sesimizi duymuş, duygularımızı hmiş gibi konuştu.

Konuşmasında  kendi ismini taşıyan “Necmi Kadıoğlu Yaşam Merkezi ve Park Projesi” ismine karşı çıkarak egosunu ayaklarının altına alan Başkan Kadıoğlu,  herkese örnek olacak bir anlayışla adının değiştirilmesini  talep etti.

 Kadıoğlu , “Bu projeye benim adımı vermişsiniz. Ben istirham etsem Van için daha anlamlı olmasını düşündüğümüz veya düşündüğünüz ya Van’ın çok kıymetli değerlerinden bir zatın adını ya da bu topraklar için mücadele etmiş, şehit olmuş yine bu toprağın evlatlarından birinin adını versek daha anlamlı olur diye düşünüyorum, çok daha iyi olur. Bize şan lazım değil bize dua lazım. Kardeşlerimizle zaman zaman çeşitli vesilelerle çalışıyoruz. Doğunun diğer illerinde Batman’da, Kars’ta, Erzurum’da hepsinde varız” şeklinde konuşarak Van’da isim verilirken nasıl davranılması gerektiğini hatırlattı.

Kadıoğlu,  Van’da kibiri, gururu, benliği elinin tersiyle itti.

Kadıoğlu, Van’ın değerlerine, kent kimliğine ve hafızasına dikkat çekti.

Kadıoğlu, kendisini aşan siyasetçi, halkıyla, kentiyle barışık duyarlı bir yönetici profili sergiledi.

Esasında hangi tür bir yatırım olursa olsun, görev başındaki bir başkanın ya da bir kamu yöneticisinin isminin kamu bütçesiyle yapılmış yatırımlara verilmesi doğru değil. Dolayısıyla, iyi niyetli olsa dahi bu tür kararlar halk nezdinde pek karşılık bulmamaktadır.   En doğrusu, bu takdiri gelecek kuşaklara bırakmaktır.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun tarihe not düşülen erdemli davranışı umarım karar alıcılara örnek olur.

 Kadıoğlu Van’a çok şey kazandırdı. 

Yazarın Diğer Yazıları