İdris Ortakaya

İstikrardan Memnun Olmayanların Çırpınışları

İdris Ortakaya

Yanı başımızda,bulunan komşumuz Yunanistan iflas bayrağını çekmiş. Emeklilerine, çalışanlarına maaş ödeyemeyecek duruma düşmüştür. Şuanda ülke yangın yerine dönmüştür. .her kes ayaklanmış, gemi batmak üzeredir.insanlar mutsuz, şaşkın ve çaresizdir. Allah hiçbir devlete böyle felaket vermesin.Bu ülkelere bakın,birde bizim ülkemize bakın dim dik ayakta duran giderek dünyada itibar kazanan,bir Türkiye.Daha düne kadar İ.M,F ye muhtaç olan ve İ.M.F enin buyruğundan çıkamayan,onların talimatları doğrultusunda hareket etmek zorunda olan ülkemiz,bu gün İ.M.Feye kredi açacak konuma gelmiştir.Bu iftihar edebileceğimiz bir durumdur.bu duruma gelmiş olmamız hem iç hem de dış düşmanlarımızı üzmüştür..
Ne mutlu ki bizlere,bu gün ülkemiz orta doğunun balkanların Afrika'nın en önemli en güçlü ülkelerinden biridir.Ülkemiz bu gidişle bölgede lider ülke konumuna gelecektir.Bu gücümüzün farkında olan düşmanlarımız Ülkemiz içinde bulunan,,maşaları vasıtasıyla terör eylemleri yaptırarak istikrarımızı bozmaya çalışmaktadırlar.Tabi ki bireysel terörle bir yere varamayacaklarını bildikleri için,kitlesel eylemleri daha çok önemsiyorlar.bu anlamda bulabilecekleri her fırsatı büyük bir zevkle değerlendiriyorlar..
En büyük terör belasından kısmen de olsa bir çözüm yaklaşımı içine girdiğimiz bu aşamada,Sinop,ve Samsun'da kitlesel ,çirkin eylemleri yapanları,,yaptıranları şiddetle kınıyorum.farkında olmadan dolduruşa gelerek ülke düşmanlarının ekmeğine yağ süren bu zavallılara akıl ihsan etmesini Allahtan diliyorum.Bu musibet inşallah B.D.P'nin de bir siyasi parti kimliğine kavuşmasına vesile olur. B.D.P milliyetçiliğinin önüne mutlaka Türkiyeliliği koymak zorundadır.Bunu yaptığı taktirde,Türkiye partisi olmanın yolunu açarak inanıyorum bu günkü halini üçe beşe katlar.
Sevgili okurlarım,bu ülke hepimizin,bu geminin içinde hep birlikte yaşamaktayız gemi batarsa hep birlikte batarız.bu gemiyi ilelebet yüzdürmeliyiz. Ülkemizde her şey dört dörtlük mü? Elbette değil demokratik anlamda birçok eksikliklerimiz var.ekonomik anlamda bir çok eksikliklerimiz var. Siyasi anlamda eksikliklerimiz var.bunlar var diye ülkemizden vaz mı geçelim?Elbette hayır,bu acizlik bize uymaz.vaz geçmemiz gereken birtakım şeyler var elbette.Irkçılıktan vaz geçmeliyiz,demokrasiden asla vazgeçmemeliyiz.İnsan öldürmekten,öldürtmekten vaz geçmeliyiz,insani sevmekten,insana hizmet etmekten asla vaz geçmemeliyiz.Despotizimden,hukuksuzluktan vaz geçmeliyiz,İnsan haklarından ve hukukun üstünlüğünden asla vaz geçmemeliyiz.
Bu demokratik kazanımlardan daha düne kadar yoksunduk,bu gün çok şükür bu önemli,hayati kavramlardan bahsedebiliyoruz.sabırla metanetle,birbirimizi sevmekle,birlik olmakla diğer sorunlarımızı da çözeceğimizden eminim.
Demokratik bir ülkede ,insan gibi yaşamak,her insanın arzusudur,isteğidir.Günümüz dünyasında çağ dışı olarak değerlendirilen,ırkçılık modelli bir ülkenin vatandaşı olmayı kim isteyebilir ki?Bu devletin adı Türkiye olsa ne yazar, Kürt diye olsa ne yazar.Beni bu fanatizimden daha çok ilgilendiren insanca yaşayabileceğim bir ülke olmasıdır.
O ülkede Türkiye'dir. Ey Türkiyeliler aklınızı başınıza toplayın,dünyada eşi benzeri olmayan bir ülkenin vatandaşı olmanın onurunu yaşayın. Bir birinizi sevin, birlik olun, kardeşliğinizi pekiştirin, güçlü olun.iyi bilin ki başka . Türkiye yoktur.

Yazarın Diğer Yazıları