İdris Ortakaya

Her derdin dermanıdır sevgi

İdris Ortakaya

Sevgi, iyi insan olmanın koşuludur. Sevgiden uzak olanların insanlıkla ilgisi olamaz. Sevgi insanı insan eden önemli bir değerdir. Bu değerli duygu ile ruhunu taçlandıranlar, mutlu olan insanlardır. Bu mutluluğu Allah her insana nasip etsin.

           “İnsanlar sevilmek için yaratıldılar, eşyalar ise kullanılmak için... Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmalarıdır." 

Evet, dünyadaki tüm kötülüklerin sebebini dört cümle ile özetleyen Cemil Meriç'in bu dört muhteşem cümlesi ile dört kitap yazılır. İnsan sevgisinin yerini madde almıştır. Günümüzde maddenin insandan daha çok değer kazanması, sevgi denen o kutsal duygunun azalması ile orantılıdır.

          Çevremize ve bölgemize baktığımızda, değerli eşyalarla değersiz insanlar katledilmektedir. Her gün bölgemizde ve dünyamızda binlerce insan katledilmektedir. Sebebine baktığımızda kiymetli eşyaları elde etmek için vahşet ve katliam sürdürülmektedir.

Ortadoğudaki petrole sahip olmak için bölgemizde yapılan vahşete isim bulmakta zorlanıyorum.

Petrol uğruna milyonlarca insanın acımasız bir şekilde yok edilmeleri, evlerinden, yurtlarından kovulmaları, yersiz, yurtsuz, işsiz ve aşsız bırakılmaları, açlığa ve yoksulluğa mahkum edilmelerini hangi insani değerle izah edebiliriz.

          Her gün dünyamızda yüzbinlerce insan açlıktan ölmektedir. Dünyayı denetim altında bulunduran Birleşmiş Milletler Teşkilatı bu insanlık dışı olaya sessiz kalmaktadır. Dünyada silahlanmaya yani insan öldürmeye ayrılan bütçenin yüzde biri, insanların yaşaması için ayrılmış olsa, hiç bir insan açlıktan ölmeyecektir. Bu kadar açık ve net bir haksızlığın devam ettiği dünyamızda, tüm insani duygularını yitirmiş, dünya yöneticilerinin yerine içinde insan sevgisi olan insanların ne zaman dünyayı yönetenler  olacakları merak konusudur.

          Dünya herkese yetebilecek kadar büyük ve zengindir. Ancak, insanın yaradılış itibariyle bencil ve doyumsuz bir varlık olması nedeni ile içindeki kötü duyguları yenemeyen, sevgiden yoksun ve hiçbir insani değeri olmayan varlıkların dünyayı yönetmesi, dünya insanları için büyük bir talihsizliktir.

          Birleşmiş Milletler Teşkilatının insanlık evrensel beyannamesi içinde yazılı olan çok güzel ve çok insani ifadeler mevcuttur. Hatta bir insanlık anayasası niteliğindedir. Ancak uygulama yalnızca Hıristiyanlar için geçerlidir. Hıristıyan olmayanları insan olarak görmeyen bu Hıristıyan kulübü yönetimi mutlaka değiştirilmelidir. 192 devletten oluşan Birleşmiş Milletler Teşkilatının bu anti demokratik yapısının değişmesi için hiçbir devlet yetkilisi yüksek sesle itiraz etmemektedirler.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yapıyı eleştirerek, kınayarak, sorgulanmasını dile getirerek, dünya beşten büyüktür ifadesini kullanarak bir gerçeğe diikkat çekmektedir.

          Ben bu konu ile ilgili ciddi bir çalışma yapılmasının doğru bir yaklaşım olacağı  kanısındayım.

Eleştirmek yetmez.

Masaya yatıılarak sorgulanması gerekir diye düşünüyorum.

Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir muhalefet harekatı başlatılmalıdır.

Eminim bu harekat başlatıldığı taktirde olumlu sonuçlar elde edilecektir.

          Birleşmiş Milletler Teşkilatı yeniden yapılmanmalı, insan sevgisini yüreğinde hisseden yöneticileri ile yeni bir bakış açısı ihdas etmelidir…

            Işte o zaman İNSAN SEVİLMENİN, EŞYA KULLANMANIN ARACI OLUR…

            Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları