İdris Ortakaya

Hazır olun!

İdris Ortakaya

Hazır olsanız da, olmasanız da, bir gün sona erecektir, saltanatınız ya da sefaletiniz. O gün geldiğinde paranızın miktarı, hıncınız, kininiz, öfkeleriniz, hayal kırıklıklarınız, umutlarınız, tutkularınız, planlarınız ve yapmak istediklerinizin hiç bir önemi kalmayacak.

Kimler geldi, kimler geçti bu yalancı Dünyadan. Ne diktatörler yaşadı bu dünyada. Ne zulümler ettiler mazlum insanlara. Unutmayalım; zalimler her daim lanetle anılırlar. Adolf Hitler, Josef Stalin, Kenan Evren gibi…

Öyleyse önemli olan nedir.?

Yaşadığımız günlerin değeri neyle ölçülür.?

Önemli olan; ne aldığınız değil, ne verdiğinizdir. "Veren el alan elden üstündür".

Kıyabildiniz mi? varlığınıza, paranıza… İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayarak onları mutlu edebildiniz mi? Zalime karşı mazlumun yanında olabildiniz mi? İnsanı yaradılmışların en mükemmeli olarak değerlendirdiniz mi? Yaradılanı yaradandan ötürü hoş gördünüz mü? Doğayı sevdiniz mi? O'nu koruyacak bir çabanız oldu mu? Bu çok önemli mutluluğu Allah size nasip etti mi?

Ettiyse ne mutlu size...

Önemli olan; bilginizin birikimi değil, başkalarına öğrettikleriniz ve paylaştıklarınızdır…

"Bana bir harf öğretenin kölesi olurum" diyen yüce bir dinin mensuplarıyız. Bu örnekten hareketle; bilgi birikimlerinizi başka insanlara aktardınız mı? Onlarla paylaşabildiniz mi? Doğru olduğuna inandığınız, bilgi birikimlerinizi, insanların yararına sunabildiniz mi?

Önemli olan; yetenekleriniz değil, karekterinizdir…

Yetenek kişisel bir kazanımdır. Ancak ilgili kişiye aittir. Karakter kişiye ait, ancak önemli bir servettir. Bu servet herkese nasip olmaz. Karakter, direkt olarak toplumun doğru yolda gelişmesine katkı sunabilecek bir kazanımdır.

Önemli olan; kaç kişi tanıdığınız değil, siz gittiğinizde ebedi, yoksunluk hissedecek, yokluğunuzu özlem ve rahmetle anacak insanların sayısıdır.

Önemli olan; kendi hatırladıklarınız değil, sizi sevenlerin kalbinde, yaşayacak olan hatıralarınızdır.

Kaç kişi tarafından hatırlanarak özlemle anıldığınıza inanıyorsunuz? Özlemle anılmak her kese nasip olamayacak kadar çok önemli bir ödüldür. Bu ödüle layık olmak için hiç çaba harcadınız mı?

Önemli olan; hatırladığınız süre değil, kimler tarafından ve nasıl, hatırlandığınızdır…

Hatırlanacağınıza inandığınız kaç kişi vardır. İnsanlar tarafından nasıl hatırlanacağınızı tahmin ediyor musunuz. Kaç insanın yüreğine dostluk sevgisi koyabildiniz?

Önemli olan; doğruluk, dürüstlük, merhamet, fedakarlık ve cesaretle atmış olduğunuz her adımla, başka yaşamları zenginleştirmiş olmanızdır…

Var mı, yaşadığınız dünyada yaşamlarını zenginleştirdiğiniz insanlar… Fedakarlık ederek, merhametinizle kaç insanın yaşamına katkı sundunuz?

Soruların cevapları tatmin edici değilse gidin, öyle bir gidin ki bir daha gelmemek üzere.

Tatmin edici ise gidişiniz rahmet ve minnetle anılsın.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları