Hikmet Aksoy

Siyaset kurumunu labirente çevirdik…

Hikmet Aksoy

Edirne Kırkpına r'ı bilirsiniz… Hani şu, her yıl gelensel yağlı güreşlerin yapıldığı alan… Ülkemin dört bir yanından gelen güreşçiler burada "Başpehlivan" unvanını kazanmak için güç/gövde gösterisi yaparlar.

Siyasette 7 Haziran seçimiyle ortaya çıkan manzarada "koalisyon hükümeti" kurulması zorunluluğu ortaya çıkınca 13 yıllık "Tek Parti hükümeti" dönemi geçerliliğini yitirmiş oldu. Kurulacak koalisyon hükümeti için Bahçeli "Ben yokum, kimseyle de olmam…" negatif pozisyonu takınınca alan/meydan Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na kaldı. Bu iki siyaset pehlivanı da yapacakları güreş, pardon koalisyon için işi "aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın"dan, yani işi "yavaştan alınca…" bir baktık ki yağlı güreş tutacak bu ikili ne birbirlerine elense çekiyor, ne de yokluyor, ne peşrev yapıyor.

Öte yanda ülkede terör eskisi gibi esmeye başlamış… Bizim siyaset pehlivanları zaman kaybının sınıra gelip dayandığını görünce, "Biz güreş tutamayız" deyip kenara çekilmeyi de biliyorlarmış meğer.
Onlara göre hayırlısı bu mu acaba?
7 Haziran'dan bugüne tam 68 gün geçti… Siyasal çıkarlar uğruna zaman kaybedilip hükümet kurulamamış, kimin umuruna... Öte yandan terör örgütü PKK boş durmuyor, ana-baba kuzularını şehit edip ocakları söndürüyor.
Peki, siyaset kurumu böyle mi çalışmalı?

X X X
Yeni yetişen kuşaklar/nesiller -sanıyorum- her şeyi hazır buldukları için kendilerine dedelerinin/ninelerinin yurdun düşman işgalinden kurtarılışında yaptıkları/gösterdikleri fedakârlıklar onlara bir masal gibi geliyor şimdi.
Yirminci yüzyılda tüm mazlum/sömürülen uluslara örnek bir savaş vererek bağımsızlığını sürdüren bir milletin evladı olan genç kuşaklar; kutsal bildikleri her şey gibi "Kurtuluş Savaşı"ı koşullarını, nasıl kazanılıp bu toprakların düşmandan temizlendiğini bilmeleri ve bu gerçekleri beyinlerine/belleklerine kazımaları onlar için kutsal bir görevdir/borçtur.
Acaba böyle biliniyor mu?

X X X
Canlarını bu topraklar için feda edenler; kendilerinden önce aynı kahramanlığı gösterenlere karşı olan vefa borçlarını ödeme, vefayı gösterme uğruna şehitlik şerbetini içmede hiç tereddüt etmediler/çekinmediler.
Biz ise; siyaset kurumunu birbirimiz için labirente çevirme peşindeyiz.

Yazarın Diğer Yazıları