Hikmet Aksoy

Benim de sayım suyum yok

Hikmet Aksoy

      Aferin!..  Hem de ne aferin!  Siz hala koltuk hesaplamaları ile birbirinizi uyutma gayretinin, aldatmacasının peşine takılın… Ama eloğlu boş durmuyor. Gördünüz işte ne yaptı.

      Gazetelerin yazdığına göre Suruç’taki terör olayı için MİT ve polis önceden uyarı yapmış… Yapmış da ne olmuş?  “Su uyur, düşman uyumaz” örneğindeki gibi terör uyumaz  böyle ahvalde/durumda/zamanda.

      Suruç’ta 31 can terör kurbanı oldu.  Hemen, anında, sıcağı sıcağına, her zamanki açıklamalar.

      “-Terörün dini, dili, ırkı, vatanı yok!”

      Benim de  “sayım-suyum yok.”   dememle değişen ne? Hangi acıya merhem?

      Gazetelerin yazdığına göre eğer MİT ve de Emniyet son olay öncesinde uyarı yapmış da gerekli önlem alınmamışsa sonradan ötmenin anlamını çıksın birisi izah etsin/açıklasın.

      Bu ne ofsayta düşme?  Bu ne ihmal?  Bu ne ayıp?

                                                                 X    X    X

      Başbakan sonunda dört partiye çağrı yaptı, ama koalisyon kurulması konusunda değil tabii ki… “IŞİD için herkes omuz omuza vermeli…” dedi. Dedi de hükümet kurmayı unuttu. Madem ki, dört parti elele verecek, o zaman yine elele verip ülkedeki hükümet boşluğu neden giderilmiyor? Çünkü elele vermeme konusunda yeminli olanlar var. O zaman hadi “dörtlü” olmadı, “üçlü” elele verin, o da mı olmuyor “ikili” olarak elele verip hükümeti kurun bakalım:

       “- Olmaaaaz!..”  Çünkü, ortada bilinmesi istenmeyen, görünmesinden korkulan konular var.

       Peki, ne olacak?

       Valla Yüce Allah encamımızı/sonumuzu hayırlara vesile eylesin.

       Bakınız,  bir partinin eş başkanı mıdır, leş bakanı mıdır, nedir , ne diyor: “… artık halkımız kendi güvenliğin almak durumunda…”   Yani, halk silahlanacak… Kaleşnikof temin edecek, mermi, dinamit, Molotof kokteyli depolayacak. Sonra ne yapacak bunları? “Öz savunma” diye pazarlayacak…

                                                           xxx

       Şimdi tarif üzerine tarif… Tanım üzerine tanım… Öyle oldu da, böyle oldu. Saldırı organize ve profesyonelceydi. Falan da filan…

       Bunlar ucuz kafa ürünleri söylemler değil de ne? Yani böylesi bir eylemi yapacak adam amatör biri mi olur Allah aşkına?

       Geçiniz bu ucuz düşünceleri…  Siz, “kalan sağlar bizimdir”den hareketle, hangi terör örgütleriyse bu melanet yuvaları daha  kök salmadan köküne kibrit suyu” deyip bir kurutun bakalım.

      Az kalsın unutuyordum.  Siyasetçi efendiler, bu terör olayından sonra da  “ulusal koalisyon” kurmayacak mısınız? 

Yazarın Diğer Yazıları