Diyetisyen Merve Altay

Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz?

Diyetisyen Merve Altay

Kış aylarının gelmesiyle birlikte insanın kendisini yorgun hmesi giderek artmaktadır.

Bu yorgunluğu azaltmak için mutlaka yediklerinize içtiklerinize dikkat etmeniz gerekmektedir.

Günlük su Tüketiminizi azalttığınızda kendinizi daha yorgun ve halsiz hissedersiniz bu durum baş ağrısıyla birlikte de ortaya çıkabilir.

Günlük şeker tüketimine dikkat etmelisiniz her ne kadar çayı kırtlama içiyorum az şeker tüketiyorum deseniz bile günlük çok sayıda çay içtiğinizde o şekerler almanız gereken tatlı ihtiyacının üstünde kalmış oluyor bu durumda vücudunuza ve karaciğere ekstra bir yük bindirmiş oluyor bu durumda kendinizi daha yorgun ve halsiz hmiş oluyorsunuz.

Günlük meyve ve sebze tüketimi özellikle C vitamini kaynağı sağlaması için tüketmenizi istiyorum. C vitamini günlük kullanılıp fazlası atılan bir vitamindir ve sizin bağışıklık sisteminizi güçlendirmenize yardımcı olur.

Kırmızı et ve ciğer en iyi kullanılabilir Demir Kaynaklarıdır kan yapımını arttırması nedeniyle yorgunluğunuzu ve halsizliğinizi azaltabilecektir. Ancak kırmızı et ve ciğer tüketiminin porsiyonuna dikkat etmelisiniz ve mutlaka sebzeyle birlikte tüketmelisiniz. Yanında sebzeyle birlikte yediğiniz zaman kırmızı etin ve ciğerin zararını azaltmış oluyorsunuz. Her ne kadar çok faydalı olarak da düşünsek fazla tüketildiği taktir de özellikle bağırsak kanseri riskini arttırmaktadır. Bu riski azaltmak içinde mutlaka sebzeyle birlikte tüketilmelidir.

Yoğurdu çok fazla yağlı ve ağır yemeklerle birlikte tüketirseniz uykunuzu getirebilir ancak siz hafif bir öğle yemeği ile tüketirseniz o zaman enerjinizi arttıracaktır.

Sağlıklı günler dilerim

Yazarın Diğer Yazıları